-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 1,5 metų Tomas grįžo į Tailandą: kaip pasikeitė šalis ir kainos keliautojams?

Tailando atsivėrimo turistams buvo laukta bene labiausiai iš visų tolimųjų krypčių. Į šią pietryčių Azijos šalį keliavo ir solo keliautojai, ir grupės, ir šeimos su vaikais. Leisdavo ir savaitę, mėnesį, visą žiemą ar net metų metus. Iš pradžių turistus įsileidęs nedrąsiai, taikęs izoliaciją viešbučiuose, Tailandas taisykles jau sušvelnino. Kaip ši keliautojų rojumi vadinta šalis atrodo dabar? Apie tai jau gali papasakoti savarankiškai po ją keliavęs Tomas Kupetis.
Khao Sok nacionalinis parkas
Khao Sok nacionalinis parkas / T.Kupečio nuotr.

Tomas ir Simona Kupečiai kartu su dviem vaikais 6 metus gyveno Tailande, kai galiausiai nusprendė grįžti į Lietuvą. Nors grįžo, kai jau koronavirusas buvo apėmęs pasaulį, bet sprendimą padiktavo kitos aplinkybės, ir, kaip sako Tomas, pandemija tik parodė, kad buvo nuspręsta teisingai.

Kupečiai į Lietuvą grįžo praėjusių metų vasarą. „Dar prieš pandemiją – sausį – nusprendėm, kad važiuosime į Lietuvą. Sprendimas buvo priimtas dėl vaikų: jie Tailande baigė pradinę mokyklą, ir svarstėm, ar tęsti jiems mokymąsi Tailande, ar būtų geras laikas grįžti, – prisiminė Tomas pokalbyje su 15min. – Nusprendėm, kad grįšim. Ir kovo mėnesį pandemija patvirtino, kad tai buvo visai geras mūsų sprendimas. Būtume sėdėję Tailande be darbo. O kol Tailandas kapstėsi iš pandemijos reikalų, mes Lietuvoje kitus reikalus dirbom.“

Tailandas, panašu, iš pandemijos išsikapstė. Turistams jis atsivėręs jau gerą mėnesį, ir keliones lietuviams susiorganizuoti padedantis Tomas (tailandieciai.lt ; FB: Tailandas iš pirmų lūpų) ilgai nedelsė ir pats nuvyko į savo mylimą šalį, nes norėjo pamatyti savo akimis, kaip Tailandas pasikeitęs, kokie iššūkiai gali kilti keliautojams ir ar jau tinkamas metas vykti čia atostogauti.

– Koks pirmasis įspūdis buvo atvykus į Tailandą? Ar labai viskas pasikeitę?

– Labai laukiau, iš pradžių net jauduliukas buvo – kaip viskas bus... Pasijutau vos ne kaip pirmą kartą atvykęs. Tvarka pasikeitusi, daugiau visokių patikrinimų tiek išskrendant iš Lietuvos, tiek ten. Daugiau popierizmo – ne taip kaip anksčiau, kai nusiperki bilietą ir kone tą pačią dieną gali skristi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius