-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Populiariausias užsiėmimas Izraelio paplūdimyje skaičiuoja šimtmetį

Jei kam teko lankytis Tel Avivo paplūdimyje, tikriausiai atkreipė dėmesį į neįprastą garsą – kaukšėjimą. Jį sukelia Izraelyje itin populiarus žaidimas raketėmis.
Žaidimo raketė
Žaidimo raketė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kone šimtmetį menantis užsiėmimas vadinamas nacionaliniu Izraelio paplūdimio sportu. Žaidimas pavadintas žodžiu Matkot. Išvertus iš hebrajų kalbos šis žodis reiškia raketes. Žaidimas primena paplūdimio tenisą.

Ne darbo dienomis rakečių kaukšėjimas paplūdimyje sklinda nuo ankstaus ryto iki vėlaus vakaro. Žaidimą žaidžia ne tik jauni, bet ir vyresnio amžiaus žmonės.

VIDEO: Populiariausios pramogos Tel Avivo paplūdimyje kaina gali siekti net 1000 šekelių

Paprastai žaidime naudojama medinė arba plastikinė raketė ir juodas skvočo kamuoliukas.

Pakalbinti žaidėjai sakė, kad jie žaidžia kietai, agresyviai, bet niekada to nedaro dėl pergalės. Žaidimo tikslas yra kuo daugiau kartų atmušti kamuoliuką.

Laikui bėgant šiek tiek pakito ir naudojamos raketės. Užkietėję žaidėjai naudoja anglies pluošto raketes. Jų kaina gali siekti net 1 000 šekelių (apie 230 eurų) už vieną. Tačiau yra pigesnių variantų. Mėgėjiškas raketes galima įsigyti už 25 eurus.

Tiesa, ne visi vietiniai patenkinti šiuo žaidimu. Vietos gyventojai, dirbantys savanoriais Europos krepšinio čempionate Tel Avive, pasakojo, kad rakečių žaidėjai okupuoja visą pakrantę. Norintys ramiai praleisti laiką prie jūros priversti tai daryti atokiau nuo kranto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius