Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Radijo stoties „Tau” laidų vedėjas A.Janušauskas: žmogus atsiskleidžia palikęs komforto zoną

Savaitė jachtoje Adrijos jūroje su dešimčia žmonių – tokia užduotis kliuvo VOYAGE iššūkio dalyviams, tarp jų – ir radijo stoties „Tau“ vedėjui Andriui Janušauskui. „Geriausiai žmogus atsiskleidžia nepatogiausiu metu“, – 15min sakė jis.

Iššūkiai atskleidžia charakterį

A.Janušauskas prieš pat kelionę pasakojo, kad nekantrauja išbandyti save jūroje. Vaikinas įsitikinęs, kad žmogus, palikęs savo komforto zoną, geriausiai atsiskleidžia.

„Didžiausias šuolis į priekį būna nepatogiu metu. Komforto zonoje niekas neauga. Pastačius save į labai sudėtingas sąlygas, būsim jachtoje, būsime vandenyje, galbūt oras mums kliudys, sups jūra iš kairės į dešinę, gali būti, kad koncentruosimės dar labiau ties idėja, plėtosime ją. Bus ir pramogų, bus puikus oras, bus fantastika“, – kalbėjo A.Janušauskas.

15min/Jurgitos Lapienytės nuotr./Edvinas Vosylius
15min/Jurgitos Lapienytės nuotr./Edvinas Vosylius

Nekantriai kelionės laukė ir Edvinas Vosylius. Pasak jo, savaitė ankštoje jachtoje su dešimčia žmonių – tikras išbandymas.

VIDEO: Voyage dalyvis Edvinas Vosylius: svarbu būti geriausiam

„Nesu buriavęs ir tai man bus nauja patirtis. Tikiuosi save išbandyti komandoje, artimai bendrauti nes tai bus uždara erdvė. Jachta yra 16 metrų ilgio, atrodo gan ilga, bet viduje ji yra kompaktiška, ir, manau, praleisti 7 dienas kartu su dar 10 žmonių bus tikras iššūkis“, – 15min sakė jis.

Jurgitos Lapienytės/15min nuotr./Diana
Jurgitos Lapienytės/15min nuotr./Diana Manžurinaitė

Diana Manžurinaitė, kuri taip pat leidžiasi į kelionę jachta, pritarė savo bendražygiams.

„Manau, kad idėjos gimsta tada, kai mes išeiname iš komforto zonos, įvyksta tie geri dalykai, tie stebuklai“, – sakė ji.

Kita VOAYGE dalyvaujanti tarptautinė jaunuolių grupė jau grįžo iš kelionės jachta po Adrijos jūrą. Tarp jų buvo ir lietuvė Eglė, kuri iš pradžių net nenorėjo lipti į jachtą.

Jurgitos Lapienytės/15min nuotr./Eglė
Jurgitos Lapienytės/15min nuotr./Eglė Radzevičiūtė

Teko lipti per save

„Kai tave supa skirtingi žmonės, plauki 8 valandas, tau mažai erdvės, tu turi komunikuoti, jeigu tau kažkas negerai, norėtum pasakyti tam žmogui, kuris yra tavo draugas, o čia nieko nėra, tik svetimi žmonės. Turi perlipti per save, pradėti bendrauti. Kalbėjau labai daug su kapitonais. Persilaužiau.Didelė kliūtis jai buvo kalbos barjeras – iš pradžių merginai sunkiai sekėsi kalbėti angliškai, todėl kartais, pamiršusi kokį žodį, E.Radzevičiūtė nuspręsdavo iš viso patylėti.

Pirmą dieną, kai nenorėjau plaukti, atėjau pas kapitoną Paulių Kovą. Jis man sakė, kad gyvenimas mane ne veltui turbūt mane įmetė į tokią situaciją, man to reikia. Daug kalbėjome, aš priėmiau tuos žmones, pasakiau, kad galiu“, – pasakojo ji.

VIDEO: VOYAGE dalyvė Eglė Radzevičiūtė: jachtoje su 9 nepažįstamais užsieniečiais teko perlipti per save

Dabar E.Radzevičiūtė džiaugiasi, kad vis tik įveikė save ir įlipo į laivą. „Aš juos priėmiau tokius, kokie jie yra, jie priėmė mane. Jeigu jie nesuprasdavo, ką aš norėčiau pasakyti, prašydavo aiškinti per aplinkui. Viskas yra po truputį. Mūsų komandoje – labai smagūs žmonės. Jei visada paklaus, kaip tau sekasi, paduos vandens. Jie yra labai nuoširdūs žmonės“, – pasakojo E.Radzevičiūtė.

Pasak jos, likti lietuvių komandoje, kuriai priklauso E.Vosylius ir A.Janušauskas, būtų buvę labai patogu, tačiau dabar E.Radzevičiūtė jaučiasi išmokusi kur kas daugiau.

„Iš šito projekto išsinešiu labai daug. Jeigu būčiau likusi lietuvių komandoje, man būtų patogu. Dabar iššūkis yra didesnis, nes nuolat reikia kalbėti su žmonėmis, kurių tautybę žinai, bet nežinai jų charakterio. Tai sustiprina asmenybę“, – kalbėjo E.Radzevičiūtė.

15min žurnalisto kelionę į Kroatiją ir Juodkalniją apmokėjo VOYAGE iššūkio organizatoriai. Straipsnio turiniui tai įtakos neturi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius