-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys dienos Amsterdame – tiek visiškai pakanka paragauti šio miesto

Trys dienos, vienas koncertas ir daugybė valandų pėsčiomis mieste – tokį romantišką pabėgimą į Amsterdamą rudenišką lapkritį suplanavo klaipėdiečių pora.
Vakaras Amsterdame
Vakaras Amsterdame

„Miestas, šviečiantis raudonai“ – ryškiausią įspūdį apie praėjusį savaitgalį aplankytą Nyderlandų sostinę, Amsterdamą, išsakė Simona Razgutė-Mažūnienė.

Lapkričio 13–15 dienomis iš Vilniaus į Amsterdamą kartu su vyru skridusi moteris pasakojo, kad pagrindinis kelionės tikslas buvo ne miestas, bet Michaelio Bublé koncertas. Galimybę ne tik išgirsti mėgstamą atlikėją, bet ir pasivaikščioti po Amsterdamą turistė vadina skaniu desertu.

„Amsterdame anksčiau nesu buvusi, todėl viską mačiau pirmą kartą. Stipriausias įspūdis – miestas skendi „žolės“ kvape, nes suktines rūko įvairiausio amžiaus žmonės, tiesiog gatvėje“, – įspūdžiais dalijosi klaipėdietė.

Dėmesį traukė ir neįprasta lietuvio akiai architektūra – siauručiai nameliai atrodo lyg iš pasakų. „Namų fasadai tokie siauručiai, kad didžioji dalis viršuje turi išlaikę baldų kėlimo kablius, nes kitaip baldus į namus įkelti ar iš jų iškelti būtų neįmanoma“, – pasakojo lietuvė.

Pėsčiomis miestą išvaikščioję lietuviai pasakojo, kad net lapkritį Amsterdame netrūksta turistų. Nieko keisto, kad miestas į juos orientuotas. „Viskas labai sutvarkyta, savaime aišku, kad miestą dar labiau puošia vandens kanalai, apraizgę visą Amsterdamą. Tačiau iš esmės viskas orientuota į pramogas: legali prostitucija, kvaišalai ir t.t. Nelabai įsivaizduoju, ką veikti tokiame mieste su vaikais. Nors skrisdami susipažinome su politikų šeima, kuri į Amsterdamą vyko su vaikais“, – sakė du vaikus auginanti moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius