-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1,4 mln. eurų – tiek pinigų pernai turistai sumetė į Trevi fontaną Romoje

Trevi fontanas – vienas populiariausių turistinių objektų Amžinajame mieste. Kiekvienas, atvykęs į Romą, būtinai užsuka ir prie jo. O dauguma paiso ir dar vienos nerašytos tradicijos – mesti monetą per petį į fontaną, kad ir vėl kada nors sugrįžtų į Romą.
Pora meta monetas į Trevi fontaną Romoje
Pora meta monetas į Trevi fontaną Romoje / 123rf.com nuotr.

Pernai tokių „mėtytojų“ buvo daugybė. 2016 m. į Trevi fontaną buvo įmesta 1,4 mln. eurų, pranešė dienraštis „La Repubblica“. Lyginant su 2013 metais ši suma padidėjo net 100 tūkst. eurų!

Į fontaną sumetamos monetos ištraukiamos kartą per savaitę. Visos jos skiriamos labdarai – bažnyčiai priklausančiai organizacijai „Caritas“.

Trevi fontanas kartu su Koliziejumi ir Ispanijos aikštės laiptais yra patys populiariausi objektai Romoje, sulaukiantys daugiausia turistų. Tiesa, kai kuriuose Romos objektuose, taip pat ir Ispanijos aikštės laiptuose, ketinama riboti turistų skaičių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dešimt dalykų, kurių galbūt nežinojote apie Romos Trevi fontaną

Romoje esantis garsusis Trevi fontanas prieš porą metų buvo atnaujintas ir šiuo metu yra ypač modernus – įmontuota LED apšvietimo sistema leidžia turistams juo grožėtis ir dieną, ir naktį.

Italų architekto Nicolo Salvi (1697–1751) šedevro restauravimas truko beveik dvejus metus. Du milijonus kainavusį atnaujinimą finansavo mados namai „Fendi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius