-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 Europos vietų tobulam šeimos poilsiui

Kelionės su vaiku po Europą. Vieniems tai gali prilygti didžiuliam iššūkiui, kitiems – labiausiai laukiamam malonumui. Neretai kelionės tikslus tėvai renkasi labiau atkreipdami dėmesį į savo, o ne vaikų poreikius. O vis dėlto, kurios vietos puikiai atitinka tiek vaikų, tiek tėvų lūkesčius? Kurias vietas Europoje galėtume vadinti tobulomis kryptimis šeimai?
Bochinis
Bochinis / 123rf.com

Kentas

Vienas iš dažniausiai šiuo metu Europos šeimų atrandamų krypčių – „Anglijos sodu“ vadinamas Kentas. Pastarasis „Lonely Planet“ sudarytame 2015-ųjų vasaros kelionių šeimoms sąraše užėmė pirmąją vietą.

123rf.com/Kentas
123rf.com/Kentas

Šeima Kente atras iš tiesų įvairaus spektro poilsį. Gamtos mylėtojai galės grožėtis įspūdingais peizažais, tingesnio poilsio mėgėjai pagulėti puikiuose paplūdimiuose, o ieškantiems muziejų ar istorinio akcento Kentas gali pasiūlyti nuostabią Lydso pilį, pakrantės miestelį Brodstersą ar piligrimus traukiantį Kenterberį. Aišku, svarbiausias akcentas vaikams, keliaujant šia krytpimi, veikiausias bus Margeito „Dreamland“ pramogų parkas.

Kerio žiedas

Pasiryžusiems su vaikais labiau pakeliauti nei patinginiauti, vienu puikiausių maršrutų yra Kerio Žiedas Airijoje. Apie 180 km besidriekiantis kelias leis šeimai leistis į ramią, tačiau labai turiningą kelionę. Galėsite aplankyti senovės keltų fortus, pasigrožėti nepakartojama Airijos gamta, sustoti su šeima paiškylauti, o galiausiai prieš jus atsivers ir vienos gražiausių pasaulio pakrančių reginys.

123rf.com/Kerio žiedas
123rf.com/Kerio žiedas

Juodasis miškas

Juodasis miškas, dar vadinamas Švarcvaldu, – įspūdingas pietvakarių Vokietijos gamtos kampelis. Kalbama, kad Juodojo pavadinimą miškas gavo dėl itin tankaus eglių masyvo, kuris iš toli sudaro juodumo įspūdį. 6009 km² plotą užimantis parkas – vienas lankomiausių Vokietijos objektų. Vaikams didžiausią įspūdį turėtų palikti ant Gutacho upės esantis didžiulis Švarcvaldo krioklys, kurio vanduo krinta net iš 500 m aukščio.

123rf.com/Juodasis miškas
123rf.com/Juodasis miškas

Budapeštas

Planuojant su šeimyna keliauti į kurį nors Europos miestą, itin rimtai reikėtų svarstyti Budapeštą. Pramogų vaikams šiame mieste daugiau nei apstu. Pirmiausia reikėtų paminėti įspūdingą zoologijos sodą, kuriame gyvena daugiau nei 2 000 gyvūnų iš visų įmanomų pasaulio kampelių. Budapešto zoologijos sodas yra ne tik vienas seniausių Vengrijos, bet ir viso pasaulio tokio pobūdžio pastatų.

123rf.com/Budapeštas
123rf.com/Budapeštas

Taip pat Vengrijoje su šeima patartina aplankyti ir vieną iš įspūdingųjų vandens parkų – „Aqua world“ arba „Kid's world“, apsilankymo kuriuose nė vienas vaikas tikrai nepamirš. Svarbu paminėti, kad Budapešte yra itin daug vaikų žaidimo aikštelių, kuriose vaikai gali žaisti valandų valandas – viena iš didžiausių – Millenaris parkas.

Forarlbergas

Keliaujančiai šeimai idilišką kampelį gali pasiūlyti ir Austrija. Forarlbergas – puikus pasirinkimas dar konkrečiai nežinantiems, ko tikisi iš atostogų. Čia apstu įvairiausių pramogų, taigi atostogos neabejotinai atitiks kiekvieno šeimos nario lūkesčius.

123rf.com/Forarlbergas
123rf.com/Forarlbergas

Nuo ramių gamtos vietelių ramiam pasisėdėjimui ar iškylai, iki muziejų, istorinių paminklų, jaukių kavinukų, įspūdingų gatvelių paslampinėti iki nuostabiojo pramogų parko "Alpine Coaster Golm". Šeimynoms siūlytina užsukti ir į Adlerwarte elerių observatoriją, kurioje vaikai turės unkalią galimybę pažinti laukinę gamtą.

Alandai

Suomijoje esantis Alandų archipelagas – viena populiariausių tiek vietinių, tiek turistų šeimų krypčių. Alandus sudaro kone 6 500 salų, 80 iš jų yra gyvenamos. Šeimas pailsėti būtent šiame pasaulio krašte traukia kvapą gniaužiantys gamtos vaizdai. Būtent todėl ši kryptis rekomenduojama tiems, kurie nusiteikę praleisti daug laiko gamtoje, pažinti išskirtinį kraštovaizdį.

123rf.com/Alandai
123rf.com/Alandai

Ibisa

Nors daugelis veikiausiai nustebs, išskirdami šeimyniškiausias Europos vietas, kelionių specialistai į TOP 10 įtraukia ir Ibisą. Stereotipiškai įsivaizduojama, kad ši kryptis skirta tik švęsti nusiteikusiems jaunuoliams, tačiau Ibisa turi ir kitą veidą. Visų pirma, reikėtų pabrėžti, kad ši kryptis tinkama norintiems kiek daugiau laiko su vaikais praleisti paplūdimyje prie jūros, mat tam idealiai tinkančių vietoje Ibisoje – apstu.

123rf.com/Ibisa
123rf.com/Ibisa

Taip pat Ibisoje su vaikais patartina apsilankyti ir Ses Salines parke, kuris įsikūręs tarp dviejų Balearų salų. Būtent tai suteikia parko lankytojams galimybę vienu metu pasigrožėti dviem skirtingų tipų kraštovaizdžiais. Čia rasite ir paplūdimių, ir uolėtų pakrančių, ir druskų baseinų ir senovinių sabina medžių.

123rf.com/Normandija
123rf.com/Normandija

Normandija

Normandija – dar vienas puikus maršrutas šeimai, ieškančiai išskirtinių įspūdžių. Normandija įrodo, kad Prancūzija turi ką pasiūlyti ne tik Paryžiaus ištroškusiems įsimylėjėliams. Įspūdingas pakrantėje stūksantis Mont St Michel vienuolynas, po kaimelius, miestelius ir jaukius sodus 40 km vingiuojantis Sidro kelias, nepakartojamo grožio Etretato miestelis – ir tai toli gražu ne viskas, ką šeimos atostogoms gali pasiūlyti Normandija.

123rf.com/Skomerio sala
123rf.com/Skomerio sala

Skomerio sala

Pietvakarių Velse įsikūrusi Skomerio sala taip pat patenka į šeimyniškiausių Europos vietų dešimtuką. Į klausimą – kodėl? Yra tik vienas atsakymas – nepakartojama gamta ir didžiulė gėlių įvairovė. Jūra, uolos, kvapą gniaužiantys peizažai ir atodangos. Negana to, saloje pamatysite ir daugybę paukščių. Sala paskelbta nacionaliniu draustiniu ir joje saugomos jūrinių paukščių perimvietės.

123rf.com/Bochinis
123rf.com/Bochinis

Bochinis

Į siūlomiausių tėvams su vaikais aplankyti sąrašą įtrauktas ir Slovėnijos Bochinis. Atvykusių čia laukia įspūdingas vaizdas, į kurį žiūrėti galima ištisas dienas – įspūdingo grožio ežeras, apglėbtas kalnų viršūnių ir tamsių girių. Čia pati tinkamiausia vieta ramiam ir jaukiam šeimos poilsiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius