-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

13 vietų visame pasaulyje, kurias vertėtų aplankyti per Heloviną

Dabar yra pats metas pasidžiaugti megztinių sezonu, besikeičiančiais lapais ir viskuo, kas susiję su moliūgais – tiek jų skoniu, tiek dekoru. Nesijaudinkite – tai, kad artėja Helovinas, dar nereiškia, kad visada turite bijoti (nors išvardysime ir kelias tikrai baisias vietas).
Dia de los Muertos (Mirusiųjų diena) Meksikoje
Dia de los Muertos (Mirusiųjų diena) Meksikoje / 123RF.com nuotr.

Štai 13 baisių ir smagių vietų, kurias galite aplankyti per Heloviną visame pasaulyje, rašoma „Travel + Leisure“.

1. Seilemas, Masačusetsas, JAV

Seilemo beveik neįmanoma atskirti nuo Helovino. Šioje Masačusetso pakrantės bendruomenėje 1692 m. prasidėjo Seilemo raganų teismai, per kuriuos buvo pakarta 19 vyrų ir moterų. Tai vieta, kur ore sklando dvasios, tačiau per Heloviną čia taip pat gausu linksmybių. Kiekvieną spalį miestas rengia „Seilemo vaiduoklių renginius“, kurių metu vyksta paradas, filmų vakarai, kostiumų vakarėlis ir kt.

2. Londonas, Anglija

Londonas turi visus istorinius atributus, reikalingus įspūdingam Helovino sezonui. Šis miestas – kupinas vaiduoklių istorijų, o geriausia vieta tai patirti – Londono bokštas. Būtent čia buvo nužudyta keletas žymių asmenybių, įskaitant Anne Boleyn, buvusią Anglijos karalienę ir antrąją Henriko VIII žmoną, kuri, kaip teigiama, vis dar vaikšto po bokšto sales. Lankytojai gali aplankyti Londono Tauerį bet kuriuo metų laiku, tačiau spalio mėnesį čia tvyro šiurpą keliantis jausmas. Apsilankykite sutemų ekskursijoje, kad pajustumėte bauginančią atmosferą.

123RF.com nuotr. / Tauerio tvirtovė, Anglija
123RF.com nuotr. / Tauerio tvirtovė, Anglija

3. Boinės slėnis, Airija

Kas gali būti geresnė vieta švęsti Heloviną, nei vieta, kurioje jis prasidėjo? Kaip aiškina History.com, Helovino tradicija prasidėjo nuo senovės keltų šventės Samhain. Jos atsiradimo metu žmonės dėvėjo kostiumus, kad atbaidytų vaiduoklius, vadinasi, nedaug kas pasikeitė. Dabar Airijoje visą spalio mėnesį švenčiami festivaliai, tarp jų ir Pukos Helovino festivalis, kuriame keltų naujieji metai pagerbiami muzika, menu ir gausybe saldumynų.

4. San Migel de Aljendė, Meksika

Dia de los Muertos (Mirusiųjų diena) šventė Oachakoje yra rimtas reikalas. Šiuo renginiu pagerbiami iš šio pasaulio iškeliavę žmonės ir siekiama, kad jų dvasia išliktų gyva ir šiandien. Šventė vyksta dvi dienas, šeimos puošia savo mirusių artimųjų kapus ir namuose gamina puošnius altorius, kad dar labiau juos pagerbtų. Keliautojai gali prisijungti prie linksmybių, kurios vyksta San Migel de Aljendės mieste. Šventė tęsiasi iki lapkričio 2 d.

123RF.com nuotr. / Dia de los Muertos (Mirusiųjų diena) Meksikoje
123RF.com nuotr. / Dia de los Muertos (Mirusiųjų diena) Meksikoje

5. Transilvanija, Rumunija

Kaip grafo Drakulos tėvynė, Transilvanija turi daug kuo pasigirti Helovino sezono metu, ji daugiau nei užtikrina savo bauginančiais pasiūlymais. Keliautojai Transilvanijoje gali apsilankyti Brano pilyje, mitinio grafo namuose, kuri kasdien atviri ekskursijoms. Pilyje net rengiamas kasmetinis Helovino vakarėlis, į kurį įeina naktinė ekskursija, vakarėlis ir atviras baras.

123rf.com nuotr. / Brano pilis, Rumunija
123rf.com nuotr. / Brano pilis, Rumunija

6. Naujasis Orleanas, Luiziana, JAV

Naujasis Orleanas garsėja linksmybėmis. Jo Mardi Gras festivalis neturi lygių, tačiau Helovino vakarėliai taip pat ne ką prastesni. Spalio mėnesį miestas pasipuošia dekoracijomis ir geriausiais kostiumais, rengia daugybę paradų bei vakarėlių. Nepraleiskite ekskursijų su vaiduokliais po Prancūzų kvartalą, jei prieš pradėdami švęsti norite, kad jums per nugarą nuvilnytų šiurpuliukai.

7. Paryžius, Prancūzija

Ieškote itin elegantiško Helovino renginio? Keliaukite į Paryžių. Galbūt Šviesų mieste nebus tipiškos Helovino persirengėlių minios, tačiau čia rasite La Toussaint, arba Visų šventųjų dieną, kuri yra nacionalinė ir katalikiška šventė, skirta prisiminti mirusius draugus ir šeimos narius. Kaip ir Meksikoje per Mirusiųjų dieną, šią dieną šeimos pagerbia savo artimuosius, aplankydamos jų kapus ir padėdamos ant jų gėlių. Visame mieste vyksta ir lengvesni renginiai, įskaitant vakarėlius Paryžiaus Disneilende ir „Le Manoir de Paris“ – bene didžiausiame ir šauniausiame vaiduoklių name Europoje.

123RF.com nuotr. / Paryžius, Prancūzija
123RF.com nuotr. / Paryžius, Prancūzija

8. Škotija

Škotiją, kaip ir Airiją, sieja glaudūs ryšiai su Helovino praeitimi. Kaip paaiškino „Visit Scotland“, Helovino pavadinimas kilęs iš škotiško sutrumpinto žodžio „All Hallows' Eve“ (Visų šventųjų išvakarės). Čia tikrai galite dalyvauti daugybėje renginių, skirtų šiai dienai paminėti. Norėdami keliauti ilgiau, pabandykite patyrinėti šalies vaiduoklių taką – žemėlapį, kuriame pažymėta 15 vietų visoje šalyje, kurios, kaip teigiama, yra vienos iš labiausiai vaiduokliais garsėjančių vietų planetoje.

Vida Press nuotr. / „Samhuinn“ ugnies festivalis Edinburge, Škotija
Vida Press nuotr. / „Samhuinn“ ugnies festivalis Edinburge, Škotija

Kelionę užbaikite Edinburge vykstančiame Samhuinn ugnies festivalyje, kuris suteiks žavią pabaigą.

Vida Press nuotr. / „Samhuinn“ ugnies festivalis Edinburge, Škotija
Vida Press nuotr. / „Samhuinn“ ugnies festivalis Edinburge, Škotija

9. Venecija ir Borgo a Mozzano, Italija

Italijoje Helovino šventės yra ne itin mėgstamos, tačiau daugybę šiurpių linksmybių rasite Venecijoje. Ji taip pat yra gerai žinoma vaiduoklių medžiotojų tarpe, ypač Poveglijos saloje. Ši sala kadaise buvo karantino zona nuo maro kenčiantiems žmonėms, o XX a. pradžioje joje net buvo įrengta beprotnamio prieglauda, todėl ji yra neabejotinas paranormalių reiškinių centras. Kalbant apie vakarėlius, teks vykti į Borgo a Mozzano miestelį, esantį į šiaurę nuo Lukos. Ten ant Velnio tilto kasmet rengiamos didžiulės Helovino šventės.

123RF.com nuotr. / Venecija, Italija
123RF.com nuotr. / Venecija, Italija

10. Honkongas

Honkongas mėgsta gerus vakarėlius, o Helovinas – ne išimtis. Kaip ir kitose šiame sąraše esančiose vietose, čia gatvėse tikrai nerasite išdaigininkų, tačiau šventinių renginių vis tiek bus, ypač tokiose vietose kaip Honkongo Disneilendas, kuris šį sezoną neatsilieka nuo kitų pasaulio šalių. Kitas Honkongo pramogų parkas „Ocean Park“ taip pat kasmet rengia šventę, kurios nevalia praleisti, o Lan Kwai Fong, garsiajame miesto vakarėlių rajone, paprastai vyksta daugybė renginių, kuriuos verta aplankyti (nors dėl pandemijos čia buvo neįprastai ramu, panašu, kad padėtis gali pasikeisti).

Vida Press nuotr. / Honkongas
Vida Press nuotr. / Honkongas

11. Savana, Džordžija, JAV

Savana – tai vieta JAV, į kurią verta vykti, jei norite būti beveik garantuoti, kad pamatysite vaiduoklį. Šis pietų miestas yra kupinas vaiduoklių istorijų, kurias galima patirti per gausias ekskursijas po viešbučius, pastatus, barus ir kitus objektus. Dėl savo ryšio su dvasiomis Savana yra puiki vieta įspūdingiems vaikų ir suaugusiųjų vakarėliams.

123RF.com nuotr. / Savana, Džordžija, JAV
123RF.com nuotr. / Savana, Džordžija, JAV

12. Praha, Čekija

Dėl augančios emigrantų bendruomenės Prahoje Helovinas tampa vis populiaresne švente. Nors persirengėlių čia rasite tik labai nedaug, tai vieta, pilna gotikinės architektūros, kuri vienu metu atrodo ir labai romantiška, ir bauginanti. Mieste yra net kankinimų muziejus, kurį aplankyti tikrai baisiau nei bet kokį netikrą vaiduoklių namą.

123rf.com nuotr. / Praha, Čekija
123rf.com nuotr. / Praha, Čekija

13. Briuselis, Belgija

Briuselis gal ir neturi ilgos Helovino istorijos, tačiau pastaraisiais metais jis tikrai stengiasi tapti Helovino šventės vieta. Mieste rengiami paradai Sen Žilyje, o keli barai ir restoranai organizuoja savo susibūrimus. Tačiau nė vienas jų nėra toks baisus kaip Le Cercueil, kas išvertus iš prancūzų kalbos reiškia „karstai“. Šiame bare ištisus metus tvyro šiurpuliai, o čia apsilankiusieji gali iškelti tostus prie stalo, pagaminto iš karsto, vienas iš jų yra su permatomu stiklu, kad būtų galima pamatyti viduje esantį skeletą.

123RF.com nuotr. / Briuselis, Belgija
123RF.com nuotr. / Briuselis, Belgija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius