Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

15 Lt – jėga: Istorijos ir maisto keliais

Po Pietryčių Aziją keliavę vilniečiai Rytis ir Kotryna dienraščio „15min“ skaitytojams pasakoja, ką galima nuveikti su 15 Lt centriniame Vietname. Vietnamo valiuta – dongas. 15 Lt – tai beveik 100 tūkst. dongų.
Atėjęs pavalgyti, gali užsisakyti ir maisto ruošimo pamokėlių. Dvi tokios kainuoja 15 Lt.
Atėjęs pavalgyti, gali užsisakyti ir maisto ruošimo pamokėlių. Dvi tokios kainuoja 15 Lt. / K.Grigentytės nuotr.
Temos: 1 Vietnamas

Didelė dalis Vietnamo istorijos sutelkta būtent centrinėje jo dalyje. Čia yra tokie miestai kaip: Hue – buvęs svarbus miestas prieš kelis šimtus metų, Hoijanas –  istorinis uostas, kurio gatvelės primena Vilniaus Užupį ir, žinoma, kalnuose stovintis Dalatas – reikšmingas Prancūzijos kolonijos valdymo laikais.
 

Tyrinėti miestus galima pasikliaujant savo jėgomis, tačiau čia visuomet savo paslaugas siūlo „ratuotieji kaubojai“ –  motorolerių vairuotojai, kviečiantys kartu su jais pažinti miestų apylinkes, išgirsti įdomių istorijų. Tai tikrai įdomu, naudinga bei nebrangu. Pusės dienos pasivažinėjimas po Hue apylinkes kainuoja apie 15 Lt, jo metu pamatomi ryžių laukai, įdomūs muziejai, budistų šventyklos, netgi apei-gos, nuostabios panoramos.
 

Neretai apsilankymas muziejuje kainuoja labai mažai. Netoli Hoijano esančias įspūdingas budistų uolas už 100 tūkst. dongų galėtų apžiūrėti net 20 keliautojų. Pabuvus tokioje vietoje netgi norisi, jog bilietas kainuotų daugiau, tačiau daugiau būtų skiriama ir aplinkos priežiūrai.
Kulinarinės paslaptys už 15 Lt
 

Nebrangus šiose vietovėse vynas. Prancūzijos vyno meistrai, atvykę į Dalatą prieš keletą dešimtmečių, išmokė vietos žmones gaminti santykinai gerą vyną „Dalat“. Du buteliai kainuoja 15 Lt. Tiek pat kainuoja ir 0,7–1 l vietinio viskio skambiu pavadinimu „Wall Street“. Tikriausiai savo kokybe jis nusileidžia Škotijoje pagamintam gėrimui, tačiau būnant toli nuo Europos, tai tikrai nėra blogiausias pasirinkimas.
 

Valgant nuostabų maistą Vietname, norisi pačiam išmokti gaminti nors keletą tradicinių patiekalų. Mielai savo patirtimi dalinasi restoranų virėjai Hoijano mieste. Pasirinkęs iš meniu norimą patiekalą, lankytojas kartu su virėju jį gamina. Tokios dvi pamokėlės kainuoja papildomus 15 Lt šalia pasirinktų patiekalų kainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius