Didelė dalis Vietnamo istorijos sutelkta būtent centrinėje jo dalyje. Čia yra tokie miestai kaip: Hue – buvęs svarbus miestas prieš kelis šimtus metų, Hoijanas – istorinis uostas, kurio gatvelės primena Vilniaus Užupį ir, žinoma, kalnuose stovintis Dalatas – reikšmingas Prancūzijos kolonijos valdymo laikais.
Tyrinėti miestus galima pasikliaujant savo jėgomis, tačiau čia visuomet savo paslaugas siūlo „ratuotieji kaubojai“ – motorolerių vairuotojai, kviečiantys kartu su jais pažinti miestų apylinkes, išgirsti įdomių istorijų. Tai tikrai įdomu, naudinga bei nebrangu. Pusės dienos pasivažinėjimas po Hue apylinkes kainuoja apie 15 Lt, jo metu pamatomi ryžių laukai, įdomūs muziejai, budistų šventyklos, netgi apei-gos, nuostabios panoramos.
Neretai apsilankymas muziejuje kainuoja labai mažai. Netoli Hoijano esančias įspūdingas budistų uolas už 100 tūkst. dongų galėtų apžiūrėti net 20 keliautojų. Pabuvus tokioje vietoje netgi norisi, jog bilietas kainuotų daugiau, tačiau daugiau būtų skiriama ir aplinkos priežiūrai.
Kulinarinės paslaptys už 15 Lt
Nebrangus šiose vietovėse vynas. Prancūzijos vyno meistrai, atvykę į Dalatą prieš keletą dešimtmečių, išmokė vietos žmones gaminti santykinai gerą vyną „Dalat“. Du buteliai kainuoja 15 Lt. Tiek pat kainuoja ir 0,7–1 l vietinio viskio skambiu pavadinimu „Wall Street“. Tikriausiai savo kokybe jis nusileidžia Škotijoje pagamintam gėrimui, tačiau būnant toli nuo Europos, tai tikrai nėra blogiausias pasirinkimas.
Valgant nuostabų maistą Vietname, norisi pačiam išmokti gaminti nors keletą tradicinių patiekalų. Mielai savo patirtimi dalinasi restoranų virėjai Hoijano mieste. Pasirinkęs iš meniu norimą patiekalą, lankytojas kartu su virėju jį gamina. Tokios dvi pamokėlės kainuoja papildomus 15 Lt šalia pasirinktų patiekalų kainos.