-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 miestai, kurie niekada nemiega: čia pramogauti galima iki aušros

Jei esate iš tų, kurie neretai savo draugus įkalbinėja nueiti pašokti „dar vieną dainą“, galimai esate naktinė pelėda. Nors pastaraisiais metais linksmintis iki aušros buvo gana sunku, daugelis žmonių visame pasaulyje vėl grįžta į klubus bei barus. Štai šeši miestai, kurie niekada nemiega, ir pramogauti galima iki paryčių.
Kairas, Egiptas
Kairas, Egiptas / 123RF.com nuotr.

Jei norite užsibūti iki ryto, kuriuose miestuose geriausia tai daryti? Nors Niujorkas istoriškai žinomas kaip „miestas, kuris niekada nemiega“, dabar yra daug kitų pretendentų į šį titulą, rašoma „Euronews“.

Norėdama išsiaiškinti, kurie pasaulio miestai yra geriausi naktinėtojams, „SimpleGhar“, naudodama „OpenStreetMap“ ir „TripAdvisor“ duomenis, surinko statistinius duomenis apie 50 pasaulio miestų.

6. Maskva, Rusija

Šeštoje vietoje – Rusijos sostinė. Naktinio gyvenimo skalėje Maskva įvertinta 82,6 balo iš 100, o vidutinis barų ir klubų uždarymo laikas yra apie 1 val. nakties. Restoranai taip pat dirba beveik iki 23 val., todėl prieš einant į šokių aikštelę, yra pakankamai laiko užkąsti vėlai vakare.

123RF.com nuotr./Maskva
123RF.com nuotr./Maskva

5. Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai

Rusijai ant kulnų lipa pasaulinė prabangių parduotuvių ir pramogų vieta Dubajus, surinkęs 84,9 balo iš 100 galimų. Mieste kavinės vidutiniškai dirba iki 22 val. 36 min., o barai ir naktiniai klubai – iki 1 val. 36 min. Nors čia svarbu gerbti kultūrines vertybes, daugelyje viešbučių barų tiekiamas alkoholis.

Tikėkitės ant stogo įrengtų barų, gerai paruoštų kokteilių meniu ir instagraminio spindesio. Visa tai padės pamiršti, kiek daug išleidote apsipirkinėdami anksčiau tą dieną.

123RF.com nuotr./„Burj Khalifa“
123RF.com nuotr./„Burj Khalifa“

4. Stambulas, Turkija

Miestas surinko 86,1 balo ir čia rasite viską, ko reikia, kad ir koks būtų jūsų skonis. Nuo džiazo barų iki elegantiškų terasų ir niūrių rūsių – Stambulas žino, kaip išlaikyti vakarėlį iki aušros.

Kadangi miestas išsidėstęs tarp dviejų žemynų, čia rasite daugybę skirtingų rajonų, kurių kiekvienas siūlo unikalų požiūrį į Turkijos gyvenimą po darbo valandų. Kadıköy ir Beyoğlu – tai tik du rajonai, kuriuos turėtumėte ištirti, jei tikitės pajausti, ką miestas gali pasiūlyti po saulėlydžio.

123rf.com nuotr./Stambulas
123rf.com nuotr./Stambulas

3. Belgradas, Serbija

Belgradas patenka į geriausiųjų trejetuką su 88,6 balo. Miestas didžiuojasi savo klubais ir labai mėgsta elektroninę, techno ir house muziką. Nors Belgradas intensyviai linksminasi visą žiemą, vasaros mėnesiais miesto pakrantės vietos dar labiau atgyja.

Daugelis klubų šiltuoju metų laiku persikelia į plūduriuojančias terasas prie upių, kurios išsidėsčiusios palei Dunojaus ir Savos upes.

123rf.com nuotr./Belgradas
123rf.com nuotr./Belgradas

2. Atėnai, Graikija

Ilgos vasaros naktys sukurtos tam, kad jomis būtų galima mėgautis, todėl nenuostabu, kad Graikijos sostinė atsidūrė antroje vietoje. Vakarienė Graikijoje paprastai prasideda apie 20 val. vakaro, tačiau dėl daugybės puikių patiekalų restoranai čia gali dirbti iki vidurnakčio.

Pavalgę galite pašokti viename iš daugybės barų ir klubų, išsibarsčiusių po šį senovinį miestą. Klubai bei barai čia dirba vidutiniškai iki 2 val. 26 min.

123RF.com nuotr./Atėnai
123RF.com nuotr./Atėnai

1. Kairas, Egiptas

Jei tikrai norite nemiegoti visą naktį, keliaukite į Kairą. Čia yra vėliausiai pasaulyje atsidarančių kavinukių ir restoranų. Kartu Kairas yra vėliausiai atsidarantis miestas pasaulyje.

Dėl karšto klimato naktinės valandos čia tapo norma: pramogų vietos dirba iki aušros, o parduotuvės – mažiausiai iki vidurnakčio.

123rf.com nuotr./Gezira sala
123rf.com nuotr./Gezira sala

Jei jums patinka gyva muzika, keliaukite į garsųjį Kairo džiazo klubą. Nepaisant pavadinimo, jis labiau garsėja indie ir hiphopo, o ne tikru džiazu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius