-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atidaryta didžiausia Europoje sauso sniego trasa – slidinėti bus galima visus metus

Slidinėjimo sezonas Europoje baigiasi – daugelis kurortų oficialiai pabaigia sezoną po Velykų. Tačiau jeigu padėti slidžių iki kito sezono dar nenorite, atsirado nauja puiki galimybė pratęsti pramogas kalnuose – atidarytas didžiausias Europoje kalnas slidininkams, kuris veiks net ir vasaros mėnesiais.
Slidinėjimas Kopaonike
Slidinėjimas Kopaonike / 123rf.com nuotr.

Iš viso 800 metrų ilgio ir 116 m aukščio nauja trasa Kapaonike, Serbijoje, yra didžiausia tokio tipo trasa Europoje. Joje yra įrengtas ir keturių kėdžių keltuvas, o nuo kalno nusileidžiama tiesiai prie kurorto centro, rašo „The Telegraph“.

Slidinėjimo trasa padengta „sausu sniegu“ „Neveplast“ – produktu, kuris naudojamas dirbtinio sniego trasose visame pasaulyje. Jis pagamintas iš sintetinių „šerių“, kuriais čiuožiant atrodo, kad čiuoži slidinėjimui parengtu sniegu.

VIDEO: Neveplast slope in Kopaonik ski resort

Kopaonikas yra pietryčių Serbijoje, netoli sienos su Kosovo respublika. Žiemos sezonu jis būna regiono slidinėjimo centras – čia yra 55 km trasų, 23 keltuvai, o aukščiausias taškas – 2 017 m. Pančicevo kalno viršūnė.

„Neveplast“ nuotr./Trasa Kopaonike
„Neveplast“ nuotr./Trasa Kopaonike

Nors Serbijoje slidinėjimas žiemą yra itin populiarus, šios šalies kurortai žinomumu gerokai nusileidžia Prancūzijos, Austrijos, Šveicarijos ar Italijos. „The Telegraph“ rašo, kad atostogos ant slidžių Balkanuose gali būti gera alternatyva tiems, kurie nori sutaupyti ir išvengti turistų masės populiariuose Alpių kurortuose.

Serbijos kaimynė Bulgarija, turinti tokius kurortus kaip Bansko ar Borovets, dažnai įvardijama kaip pigiausia slidinėjimo kryptis Europoje.

Slidinėjimo sezonas Kopaonike iki šiol trukdavo maždaug nuo lapkričio pabaigos iki balandžio pabaigos, tačiau dabar turint dirbtinio sniego kalną kurortas galės veikti visus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius