-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atlanto vandenyne – pirmoji pasaulyje povandeninė žiedinė sankryža

Netrukus bus atidaryta pirmoji pasaulyje požeminė žiedinė sankryža. Ji pastatyta tunelyje, sujungsiančiame dvi Farerų salas. Jūrinės tematikos povandeninio tunelio dizainą kūrė farerietis menininkas Tróndur Patursson, ir įgyvendintoje jo vizijoje akmeninė struktūra primena medūzą, bus apšviesta mėlynomis ir žaliomis šviesomis.
Farerų salos
Farerų salos / Indrės Bungardaitės / 15min nuotr.

„Medūza“ įkurta 11 km ilgio tunelyje „Eysturoyartunnilin“, kuris sujungia dvi daugiausiai gyventojų turinčias Farerų salas – Streymoy ir Eysturoy.

Tunelio statymo darbai prasidėjo dar 2016 m. Vietos valdžia tikisi, kad pagerinus transporto infrastruktūrą po pandemijos suvaldymo bus paskatintas ir turizmas. Pavyzdžiui, kelionė iš sostinės Torshauno į Runaviką sutrumpės nuo 64 iki 16 minučių.

Viliamasi, kad pats povandeninis tunelis galės virsti lankytina vieta. Jau vien jo projekto nuotraukos sulaukė didelio dėmesio pasaulio žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose.

Dar vienas panašaus ilgio tunelis bus atidarytas 2023 m., ir su juo bus baigtas didžiausias šalies istorijoje infrastruktūros projektas.

Žemiausia „Eysturoyartunnilin“ atkarpa yra 187 metrų žemiau jūros lygio, o didžiausias tunelio nuolydis siekia vos penkis procentus.

Važiavimas tuneliu bus apmokestintas – 75 Danijos kronų (apie 10 Eur) už kelionę į vieną pusę. Bus galima įsigyti ir metinį abonementą.

Nuošalios 18 Farerų salų išsibarsčiusios tarp Norvegijos ir Islandijos, jos yra autonominis Danijos regionas.

Primename, kad neseniai paskelbta apie dar vieną įspūdingą infrastruktūros objektą – Baltijos jūroje nusidrieks ilgiausias pasaulyje povandeninis tunelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius