-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 14 /20:54

Austrija, Slovakija ir Slovėnija keičia sienų priežiūros taisykles, Ispanijoje – apribojimai judėjimui

Užsienio reikalų ministerija (URM) šeštadienį pranešė apie sienų priežiūros pokyčius Austrijoje, Slovakijoje ir Slovėnijoje.
Asociatyvi iliustracija: patikra oro uoste
Asociatyvi iliustracija: patikra oro uoste / VSAT archyvo nuotr.

Šeštadienį išplatintame pranešime užsienio reikalų ministerija pranešė, kad Austrijos Respublika nuo kovo 13 dienos įvedė naujas priemones siekiant stabdyti koronaviruso (COVID-19) plitimą. Nutraukti skrydžiai su Italija, Šveicarija, Ispanija ir Prancūzija, įvesta sienų kontrolė su Italija, Šveicarija ir Lichtenšteinu: atvykstantys turi pateikti medicininę pažymą apie sveikatos būklę (ne senesnę nei 4 dienų). Tranzitas leidžiamas, jei neplanuojamas sustojimas Austrijoje (Austrija nėra galutinė stotelė). Krovinių transportas neribojamas (gali būti atliekami temperatūros matavimai, kita sanitarinė-medicinos patikra).

Remiantis Slovakijos Vyriausybės informacija, URM praneša, kad Slovakijoje visi trys tarptautiniai oro uostai uždaryti. Per sieną leidžiama keliauti tik žmonėms, kurių nuolatinė ar laikinoji gyvenamoji vieta yra Slovakijos Respublikoje. Grįžtantys iš užsienio bus įpareigoti 14 dienų būti karantine. Įvesta laikina sienų kontrolė su visomis kaimyninėmis valstybėmis, išskyrus Lenkijos Respubliką, kur padėtis nuolat stebima. Ribojamas tarptautinis ir vietinis traukinių ir autobusų transportas, išskyrus prekių ir krovinių judėjimą.

Remiantis Slovėnijos Vyriausybės informacija, URM praneša, kad šalyje įvesta patikra pasienyje su Italija, reikalaujama pateikti sveikatos būklę patvirtinančią medicininę pažymą (ne senesnę kaip 3 dienų), o jos nesant asmuo neturi turėti akivaizdžių ligos simptomų. Priešingu atveju – asmuo neįleidžiamas į Slovėniją, tačiau tai netaikoma Slovėnijos piliečiams. Tarptautinis keleivių vežimas traukiniais ir autobusais iš Italijos į Slovėniją sustabdytas, oro uoste matuojama temperatūra.

Svarbi informacija apie judėjimo apribojimus Ispanijoje

Kovo 14 dieną Ispanijos ministrų kabinetas dėl plintančio koronaviruso (COVID-19) priėmė sprendimą skelbti nepaprastąją padėtį 15 dienų laikotarpiui. Tai padaryta, atsižvelgiant į sparčiai augantį šio viruso susirgimų skaičių.

Judėjimo apribojimai įsigalioja nuo 2020 m kovo 16 dienos 8:00 valandos.

Pranešama, kad lieka uždarytos visos viešų susibūrimų vietos, kultūros, sporto, laisvalaikio įstaigos, viešbučiai, maitinimo įstaigos. Siekiant apriboti vykstančių asmenų skaičių antžeminiu transportu, jūra bei oru, sumažinamas šių paslaugų teikimas 50 procentų.

Paskelbus nepaprastąją padėtį Ispanijoje ribojamas gyventojų ir transporto priemonių judėjimas, išskyrus vykimą į:

  • Maisto, vaistų ir būtiniausių prekių įsigijimo taškus;
  • Sveikatos priežiūros centrus;
  • Savo darbo vietas;
  • Rezidencijos vietas;
  • Finansinių operacijų vietas;
  • Teikiant pagalbą vyresnio amžiaus ar papildomos priežiūros reikalaujantiems asmenims;
  • Kitas force majeure sąlygotas vietas, kurias aplankyti yra iškilusi būtinybė.


Taip pat, pranešama, kad asmeniniais automobiliais naudotis leidžiama, jei kelionės tikslas yra viena iš prieš tai paminėtų vietų. Ispanijos Vidaus reikalų ministerijai paliekama teisė uždaryti viešo transporto kelius, jei tai bus reikalinga viešai sveikatai ir saugumui užtikrinti. Diplomatiniam personalui, akredituotam Ispanijoje taikoma išimtis dėl judėjimo apribojimų, jei vykdomos su tarnyba susijusios pareigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius