Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Austrijoje atlaisvinami ribojimai, turistus įsileis ir tik su 1 vakcinos doze

Austrijoje nuo trečiadienio vėl pradeda veikti maitinimo įstaigos, teatrai ir sporto centrai, buvę uždaryti ilgiau kaip šešis mėnesius dėl koronaviruso pandemijos. Yra gerų žinių ir keliautojams – patekti į šalį be būtinybės karantinuotis bus galima ir po pirmosios vakcinos nuo COVID-19 dozės.
Austrija
Austrija / 123rf.com nuotr.

Įsileis be karantino ir tik su 1 vakcinos doze

Nuo gegužės 19 d. įsigalioja ir naujos taisyklės atvykstantiems į šalį. Visiems bus privalu gauti išankstinį leidimą („pre-travel clearance“ (PTC)), kurį reikės parodyti pasienyje.

Kad jį gautų, keliautojas turės atitikti vieną iš trijų sąlygų: būti paskiepytas nuo koronaviruso; būti persirgęs; turėti neigiamą testo atsakymą (PGR arba antigenų).

Jeigu pagrindžiančių dokumentų neturima, tuomet bus privalu per 24 valandas nuo atvykimo į Austriją pasidaryti PGR arba antigenų testą.

Kaip dėmesį atkreipė keliautojų bendruomenės „Mokėk keliauti“ įkūrėjas Robertas Pogorelis, Austrija išsiskirs tuo, kad be karantino reikalavimo įsileis ir asmenis, kurie gavę nepilną vakcinos nuo COVID-19 kursą – leidimui gauti pakaks būti paskiepytam ir tik pirmąją doze. „Paskiepytais“ bus laikomi tie, kuriems nuo pirmosios dozės praėjo 22 dienos.

Tiesa, Lietuva nėra įtraukta į mažai paveiktų šalių sąrašą. Tai reiškia, kad vykstant iš Lietuvos į Austriją taikomi papildomi reikalavimai: atvykti galima tik turint pagrįstą priežastį, o jeigu nesi paskiepytas ar persirgęs, net ir su neigiamu COVID-19 testo atsakymu reikės izoliuotis.

Daugiau apie atvykimo taisykles rasite čia.

Laisvinami ribojimai

Šios Alpių šalies viešbučiams taip pat leista priimti svečius įprastu režimu, jeigu jie yra pasiskiepiję arba jų COVID-19 testas yra neigiamas.

Norintys lankytis baruose, SPA centruose, kino teatruose ir kitose įstaigose taip pat turi pateikti skaitmeninį arba popierinį sveikatos pažymėjimą. Ši sąlyga netaikoma jaunesniems kaip 10 metų vaikams.

Tačiau klientai vis tiek privalo dėvėti kaukes, laikytis 2 m atstumo ir prireikus pateikti savo asmeninius duomenis, kad būtų galima lengviau atsekti kontaktus.

Renginiuose po atviru dangumi galės dalyvauti iki 3 000 žmonių, o uždarose patalpose – iki 1 500 žmonių. Renginiuose, kuriuose nėra sėdimų vietų, galės dalyvauti ne daugiau kaip 50 žmonių.

Tarnybos taip pat sušvelnino taisykles privatiems susitikimams – uždarose patalpose galės susitikti iki keturių suaugusiųjų ir šešių vaikų.

Barai turės užsidaryti iki 22 val.; ši taisyklė taikoma ir viešiems renginiams.

Kad pritrauktų lankytojų iš užsienio, Austrija taip pat sušvelnino karantino reikalavimus asmenims, atvykstantiems iš daugelio Europos šalių.

Kaip rodo oficiali statistika, antradienį Austrijoje per savaitę užregistruotų COVID-19 atvejų skaičius siekė 62,2 atvejo 100 tūkst. gyventojų. Pirmąją vakcinos nuo koronaviruso dozę šalyje jau yra gavę maždaug trečdalis gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius