-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Balis kenčia nuo turistų, norėtų sumažinti srautus

Egzotinės Balio salos valdžia ketina riboti į kurortą atvykstančių turistų skaičių, Indonezijos turizmo ministrą cituoja „The Jakarta Post“.
Į salą susirinko gausybė žuvusiųjų artimųjų.
Balio salą jau nebedžiugina turistai / Reuters/Scanpix nuotr.

Teigiama, jog Balyje yra ribotos vandens, gamtinės ir energetinės atsargos, kurios dėl masinio turizmo artėja prie kritinės ribos. Valdininkas pridūrė, jog šiandien kurorte priskaičiuojama apie 60 000 viešbučių kambarių, o iki 2014-tų metų jų skaičius išaugs iki 70 000. Viešbučių šalyje nuolat daugėja, mat jie tikrai pelningi ir beveik visuomet perpildyti.

Toks turistų susidomėjimas Balio kurortu ir neapgalvota valdžios turizmo politika atvedė kurortą kone prie prarajos – saloje jau trūksta vandens. Dar daugiau bėdų kelia sparčiai nykstantys miškų masyvai, o ryžių laukų vietoje statomos sodybos ir viešbučiai.

Neseniai rinkos tyrimų bendrovė SCETO pareiškė, jog Balis gali per metus priimti 4 mln. Turistų, tačiau šiandienos padėtis saloje visiškai viršija visas normas: kasmet salą aplanko per 8 mln. žmonių.

Balis – Indonezijos sala ir provincija, esanti tarp Javos ir Lomboko salos, priklausanti Mažosioms Sundos saloms. Salos ilgis 153 km, plotis 112 km, ji tėra tik 3,2 km nutolusi nuo Javos salos.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius