-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barselonoje bus ribojamas turistų grupių skaičius, o maršrutai koreguojami

Ispanijos regiono, Katalonijos, sostinė Barselona ir toliau ieško būdų reguliuoti masinį turizmą. Šįkart ketinama apriboti turistų grupių skaičių ir uždrausti joms naudotis miesto autobusais.
Turistai darosi asmenukę Barselonoje
Turistai darosi asmenukę Barselonoje / 123rf.com

Kaip rašo Atorus.ru, po sprendimo drausti naujų viešbučių atsiradimą istoriniame Barselonos centre, taip pat padidinto „pagalvės“ mokesčio, miesto valdžia nusprendė eiti dar toliau. Ketinama riboti į miestą atvykstančių turistų grupių skaičių, o ekskursijas leisti rengti tik vietiniams gidams, turintiems miesto išduotą licenciją.

Taip pat ketinama nustatyti vietas, iš kur turistų grupės išvyktų į organizuotas ekskursijas ir į kurias sugrįžtų. Jos greičiausiai bus toliau nuo miesto centro. Taip siekiama kiek įmanoma labiau apsaugoti vietinius gyventojus nuo turistų keliamo triukšmo ir chaoso.

Tarp planų – ir draudimas turistų grupėms naudotis miesto autobusais.

Siekiant sumažinti eiles prie populiariausių lankytinų Barselonos objektų, pavyzdžiui, Park Guell ar Sagrada da Familia, ketinama skatinti išankstinį bilietų įsigyjimą.

Pasak mero atstovo, Barselonos miesto taryba artimiausiu metu susisieks su visais oficialiais kelionių organizatoriais, kurie organizuoja ekskursijas po miestą, kad informuotų juos apie artėjančius pokyčius. Be to, bus parengta speciali instrukcija, kurioje bus aprašytos kelionių grupių įvažiavimo į populiariausias turistines vietas taisyklės. Už jų nesilaikymą grės baudos.

Tiesa, kol kas kyla ginčytinų klausimų. Pavyzdžiui, dėl turistų skaičiaus grupinėse ekskursijose. Šiuo metu manoma, kad jis neturi viršyti 25 žmonių. Tačiau tokiu atveju į užsakytą turistinį autobusą, kuriame telpa nemažiau nei 50 žmonių, turės atvykti ne viena, bet dvi atskiros turistų grupės, kurioms ekskursijas vestų du gidai. Tokiu atveju kelionę organizuojančios bendrovės patirtų daug nepatogumų, taip pat ir papildomų išlaidų.

Kol kas nepranešama, kada įsigalios sugriežtinta tvarka. Tačiau neatmetama, jog jos laikytis reikės jau nuo kitų metų pavasario.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius