-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bažnyčia nustebino: ką Dartas Veideris ir astronautas veikia prakartėlėje?

Jėzus, Marija ir Juozapas paprastai prakartėlėse nestovi šalia astronautų ar Darto Veiderio, tiesa? Bet būtent toks neįprastas vaizdas yra pačiame Vatikane, ir dalis katalikų neslepia nusivylimo, rašo CNN.

Penktadienį atidengta prakartėlė nustebino ne vieną. Žmogaus dydžio skulptūros – stilizuotos, netradicinės, tarp jų daug kas įžvelgė ir „Žvaigždžių karų“ personažą. Katalikiškas leidinys „The Catholic Herald“ ją pavadino „komiškai siaubinga“ ir „gėdinga mokslinės fantastikos prakartėle“. Straipsnyje rašyta, kad kai kurie žmonės ją net vadino „demoniška, pagoniška ir stabmeldiška“.

Istorikė Elizabeth Lev apie vaizdą Vatikane sakė, kad jis jau sukėlė „visuotinę pasityčiojimo bangą“. „Katalikų bažnyčia turi nuostabią grožio tradiciją, tačiau po šių metų sunkumų mes pastatome kažką, kas verčia žmones tyčiotis iš Jėzaus“, – piktinosi ji.

Kas itin tradicinius tikinčiuosius taip papiktino? Kasmet Šv. Petro aikštėje Vatikanas įrengia prakartėlę, kuri tampa populiaria lankytina vieta. Šių metų skulptūras kūrė studentai ir mokytojai iš meno mokyklos Kasteljio miestelyje. Šis prieš pusę amžiaus garsėjo savo keramika, kuriai darė įtaką ir tuometinis susižavėjimas kosmine era.

Ne visi buvo nusivylę šių metų prakartėle. Vieni komentatoriai gyrė originalumą ir rašė, kad jei turėtų panašias figūras – net ir pas save namie įrengtų prakartėlę. Kiti skulptūrose įžvelgė šachmatų figūras ar pirmykščio meno įtaką.

Būtent tai akcentuoja ir Vatikanas, kuris prakartėlę aikštėje įrengia dar nuo 1982-ųjų. Aiškinama, kad šių metų prakartėlėje atspindima graikų, egiptiečių ir šumerų meno įtaka.

Didelį ažiotažą šiemet sukėlė ir dar viena Europoje įkurta prakartėlė. Vokietijos Renningeno katalikų bendruomenė nusprendė, kad šių metų pagrindinis herojus nėra nei Juozapas, nei Marija, nei kūdikėlis Jėzus. Jie nusprendė, kad šiais metais pagrindinis veikėjas yra koronavirusas. Apie tai žiūrėkite video reportaže:

VIDEO: Bažnyčios sprendimas papiktino kai kuriuos gyventojus – prakartėlės viduryje atsirado milžiniškas koronaviruso maketas

Daug kalbų sulaukė ir Italijos Venecijos mieste įžiebta šiuolaikiška eglė. Vieniems moderni instaliacija atrodo puiki mintis 2020-iesiems metams, kiti piktinasi, kad Šv.Morkaus aikštė yra sudarkyta. Apie tai skaitykite čia: Venecijoje – kontroversiška Kalėdų eglė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius