-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijos bangos ir vėjas

Šįsyk iš niūrios lietuviškos žiemos keliaujame ten, kur beveik kiaurus metus šviečia saulė. Į viliokę Braziliją! Įspūdžius iš saulėtos pakrantės „15min“ papasakoti nutarė vilnietis Tomas.
Brazilijos kerai
Brazilijos kerai / Asmeninio archyvo nuotr.

Paklaustas, kodėl atostogoms rinkosi tolimąją Pietų Ameriką, Tomas turėjo aiškų atsakymą – „nes ten šilta ir vėjuota“. Vėjas mūsų keliautojui ir trims jo draugams buvo labai svarbus, nes pagrindinis jų kelionės tikslas buvo pasimėgauti aktyviu vandens sportu – buriavimu ir banglenčių su aitvarais sportu (angl. kitesurfing arba kiteboarding).

„Visur „bardakėlis“, namai spalvingi, apsilupinėję. Tačiau nėra taip, kad visur riogsotų šiukšlynas. Žmonės gana tvarkingi“, – pasakojo jis.

Per Lenkiją „užkariauti“ Brazilijos skridę 4 lietuvaičiai – pirmus žingsnius braziliška žeme žengė Fortalezoje. Fortaleza – portugališkai reiškia tvirtovė. Šis miestas – Brazilijos Cearos valstijos sostinė, jis įsikūręs šalies šiaurės rytuose, o šiaurinę Fortalezos dalį skalauja Atlanto vandenynas.

Tomas su draugais įsikūrė nedideliame kurortiniame Parakuru miestelyje. Vienas pirmųjų įspūdžių – jausmas, kad čia, „kaip filme“. „Aš buvau Brazilijoje pirmą kartą. Parakuru, kur gyvenome, nemažai lietuvių – gal 10-15 namų, lietuviai turi ir viešbutuką. Čia važiuoja nemažai vandens sportu besidominčių tautiečių, juk visuomet laikosi 25-30 laipsnių šilumos temperatūra“, – atostogas šiltuose kraštuose prisiminė Tomas. Pasak jo, kasmet Brazilijoje maždaug vasarį prasideda lietingas sezonas, tuomet ten veikti nėra ką.

Pietietiškas chaosas

Kalbėdamas apie brazilų gyvenimą, Tomas tvirtino, kad išėjęs į gatvę matai viską lygiai taip, kaip rodoma Pietų Amerikos filmuose. „Visur „bardakėlis“, namai spalvingi, apsilupinėję. Tačiau nėra taip, kad visur riogsotų šiukšlynas. Žmonės gana tvarkingi“, – pasakojo jis. Pasak keliautojo, mažesniuose miesteliuose, gyventojai labai draugiški, neišlepinti turistų. „Ten, kur lankėmės, turizmas nėra masinis. Visi čia prireikus padeda, pataria, nuveda, parodo. Tiesa, su brazilais sunku susikalbėti, nes dažnas jų moka kalbėti tik portugališkai, tardavomės gestais“, – šypsojosi Tomas.

Jo teigimu, tose Brazilijose vietose, kur lankėsi, pramonės nematyti. Kur ne kur yra naftos gavybos įmonių, terminalų, bet mūsiškiai keliautojai matė tik keletą industrinių objektų. „Jų namai vargani, bet yra ir gražių. Gamta labai papildo peizažą, visur medžiai, įvairiaspalvės gėlės. Miesteliuose daug šuniukų, kačiukų. Keista, kai miegi ir paryčiais, kadangi ten šilta ir namai be izoliacijos, šildymo – 5 ryto atsibundi nuo klegesio, bunda įvairūs gyvuliai, gaidžiai, karvės“, – sakė Tomas.

Brazilijos miesteliai, kuriuose lankėsi lietuvaičių ketvertukas, buvo apsupti palmių miškelių, džiunglių keliautojai neprivažiavo. „Aplinkui visur kalvelės, palmės, erdvė gana atvira. Iš laukinių padarų daug maitvanagių. Užmiestyje galima ir pamatyti, kaip jie prie dvėselenos supuola. Paplūdimyje matėme delfiną, kurį ėdė – baisus vaizdas“, – tvirtino Tomas. Jis sakė, kad su draugais į vandenyną laivais neplaukė.

Visi norėdami atsigaivinti geria kokoso vandenį – aqua de cocoa – tai Brazilijoje labai populiaru.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius