-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 26 /2016 10 27

Britai nori atnaujinti skrydžius į Šarm aš Šeichą, lietuviai laukia URM sprendimo

Didžiosios Britanijos kelionių operatoriai kreipėsi į šalies valdžią prašydami leisti atnaujinti skrydžius į populiarų Egipto kurortą Šarm aš Šeichą. Draudimas vykdyti užsakomuosius skrydžius ten įvestas 2015 metais po sprogimo keleiviniame lėktuve, pakilusiame iš Šarm aš Šeicho oro uosto, rašo Ratanews.ru.
Šarm aš Šeichas
Šarm aš Šeichas / Fotolia nuotr.

Lietuvos kelionių operatoriai kol kas tokių planų neturi. Klientams siūloma skristi į kitas Egipto vietas.

Didieji britų vežėjai, tokie kaip „TUI“, „Saga Holidays“ ir kiti, prašymą dėl leidimo atnaujinti skrydžius į populiarųjį Šarm aš Šeichą įteikė šalies vyriausybei, taip pat asmeniškai naujajai premjerei Theresai Mary May.

TAIP PAT SKAITYKITE: Virš Sinajaus sprogusiame Rusijos lėktuve bomba buvo pakišta po keleivio sėdyne

Jame kelionių operatoriai nurodo, jog dėl draudimo patiria nemažų nuostolių, nes norinčių vykti ilsėtis į šį kurortinį miestą netrūksta. Be to, kaip pažymima prašyme, užsakomuosius reisus su šimtais poilsiautojų jau atnaujino Vokietijos bei kai kurių kitų Europos šalių kelionių operatoriai. Tad britai jaučiasi be reikalo „baudžiami“.

Norinčių vykti į Šarm aš Šeichą netrūksta ir Lietuvoje, sako mūsų šalies kelionių operatoriai. Vis dėlto kol kas apie atnaujintus skrydžius iš Lietuvos nekalbama. O Egiptą mėgstantiems atostogautojams siūloma rinktis kitus šios Afrikos šalies kurortus.

„Dėl itin palankaus klimato Egiptas yra ta šalis, kurioje galima ilsėtis ištisus metus. O šaltuoju metų laiku Egiptas tampa atostogų šalis Nr. 1 ir tarp poilsiautojų iš Lietuvos, ir iš kitų šalių. Tam yra keletas svarių priežasčių“, – sako kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ viešųjų ryšių ir rinkodaros vadovė Inga Aukštuolytė.

Pasak jos, pirmiausia, lyginant su kitomis žiemą šiltu klimatu pasigirti galinčiomis šalimis, pvz., Tailandu, Egiptas yra palyginti arti Europos – iš Vilniaus iki Hurgados skrendama apie 4 valandas. Be kelių Kanarų salų, tokių šiltų kampelių, kurie dar būtų ir greitai pasiekiami iš Europos, nėra daug. Mat ir atstumas lemia kelionės kainą.

„Skirtingai nei valstybės, kurioms turizmas yra tik viena iš nedaugelio ūkio sričių, Egiptas iš turizmo gyvena, todėl kurortų infrastruktūra yra puikiai išvystyta ir orientuota į pačius įvairiausius poilsiautojų segmentus: šeimas su vaikais, jaunimą, poras, vyresnio amžiaus žmones ir kitus. Todėl kalbėdami apie Egiptą mes sakome, kad į jį gali vykti beveik visi.

Egiptas savo paslaugomis orientuojasi į europiečius, todėl atitinka mums priimtinus apgyvendinimo, aptarnavimo ir visų kitų atostogų sudedamųjų standartus bei lūkesčius. O kur dar itin sena istorija bei kultūrinis paveldas, kuris taip pat yra svarbus traukos objektas daugybei žmonių iš viso pasaulio?

Šaltuoju metų laiku Egiptui konkurencijos beveik nėra, todėl tai yra populiariausia kryptis tarp poilsiautojų iš Lietuvos ir ne tik.

Ir galiausiai kaina – skirtingai nei, pvz., pietinių Europos valstybių salos, kuriose taip pat galima ilsėtis ir šaltuoju metų laiku, Egiptas yra pigesnis.

Taigi šaltuoju metų laiku Egiptui konkurencijos beveik nėra, todėl tai yra populiariausia kryptis tarp poilsiautojų iš Lietuvos ir ne tik. Užsakomuosius lėktuvus iš Vilniaus į Egiptą keliame 4 kartus per savaitę. Tiesa, poilsiautojus skraidiname tik į Hurgados oro uostą – į Šarm aš Šeichą skrydžiai nevykdomi“, – nurodė I.Aukštuolytė.

123rf.com nuotr./Šarm aš Šeichas
123rf.com nuotr./Šarm aš Šeichas

Atnaujinti skrydžių į Šarm aš Šeichą nei šis, nei kiti Lietuvos kelionių organizatoriai negali, nes privalo laikytis Užsienio reikalų ministerijos nurodymų. Jie skelbia, kad į Šarm aš Šeicho oro uostą ar iš jo oro transportu rekomenduojama nevykti.

„Vis dėlto šis kurortas tebėra populiarus ir turistai nuolat teiraujasi, kada skrydžiai bus atnaujinti. Tad, kai tik pasaulio ir Lietuvos atsakingos institucijos nuspręs, kad kurorte saugu ir rekomendacijos bus sušvelnintos, skrydžius į Šarm aš Šeicho kurortą atnaujinsime.

O kol kas mūsų poilsiautojai noriai vyksta į Hurgadą – lyginant su praėjusiais metais, šiai žiemai skrydžių programą Hurgados kryptimi padidinome daugiau nei 20 proc.“, – sakė „Tez Tour“ atstovė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Krizė Egipte: kai nereikia stumdytis prie Tutanchamono kapo

Artimiausiu metu pokyčių greičiausiai nebus

Kelionių organizatoriaus „Novaturas“ generalinis direktorius Linas Aldonis sako, kad skrydžiai į Šarm aš Šeichą nebuvo suplanuoti šiems metams, šis kurortas nėra planuojamas ir kitų metų žiemos sezonui.

123rf.com/Hurgada
123rf.com/Hurgada

„Nepaisant sudėtingos 2015 metų pabaigos ir 2016 metų pradžios, antroje šių metų pusėje turizmo sektorius stabilizavosi, į Hurgados ir Marsa Alamo kurortus grįžo šios šalies svečiai. Egipto kryptis išlieka populiari tarp lietuvių – skrydžiai į Hurgados kurortus yra vykdomi visus metus. Ypatingai didelis susidomėjimas šia kryptimi yra žiemos sezono metu, kai norisi garantuotos saulės ir šilumos. Taip atsitiko ir šiais metais, dėl padidėjusios paklausos, pridėjome papildomų skrydžių į Hurgados kurortus šaltuoju Lietuvos periodu“, – sakė pašnekovas.

AB „Novaturas“ nuotr./AB „Novaturas“ generalinis direktorius Linas Aldonis
AB „Novaturas“ nuotr./AB „Novaturas“ generalinis direktorius Linas Aldonis

Pasak jo, kalbant apie žiemos atostogų sezoną, klientams, pageidaujantiems atostogas praleisti šiltuose kraštuose – „Novaturas“ siūlo alterantyvių poilsio krypčių. Viena populiariausių – Tenerifė.

„Ši Kanarų sala jau kelintą sezoną yra ypatingai populiari – šiais metais taip pat padidinome šios atostogų krypties programą. Egzotikos mėgėjai taip pat turi alternatyvų savo atostogoms – tolimosios Šri Lankos ir – šio sezono naujienos – Žaliojo Kyšulio salos. Gruodžio mėnesį klientams atsiveria dar viena saulėta atostogų kryptis – Jungtiniai Arabų Emyratai.

Beje, turiu pastebėti, kad startavus išankstiniams jau 2017 metų vasaros atostogų pardavimams – atostogos Hurgados kurortuose taip pat yra užsakinėjamos iš anksto“, – pažymėjo L.Aldonis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Viena gražiausių pasaulio salų – Tenerifė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Viena gražiausių pasaulio salų – Tenerifė – labai populiari tarp lietuvių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius