-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Chaosas oro uostuose: dėl vėluojančių skrydžių žmonės alpsta eilėse nuo karščio

Europą užklupo beprecedentė karščio banga, temperatūra visame žemyne sparčiai kyla. Ekstremali temperatūra dusino Ispaniją ir Portugaliją, o šią savaitę tokie pat karšti orai užplūs ir Jungtinę Karalystę bei Prancūziją, rašoma euronews.com.
Keleiviai Franzo Josefo Strausso oro uoste Miunchene 2022 m. liepos 15 d.
Keleiviai Franzo Josefo Strausso oro uoste Miunchene 2022 m. liepos 15 d. / „Picture alliance“/Sven Simon/„Scanpix“ nuotr.

Nuo liepos 10 d. Ispanijoje mirė mažiausiai 360 žmonių, o Portugalijoje, kur termometrų stulpeliai siekė 46 laipsnius pagal Celsijų, – 659 žmonės.

Ekspertai prognozuoja, kad Jungtinėje Karalystėje šią savaitę bus karščiausia diena per visą istoriją, nes temperatūra pakils iki 41 laipsnio pagal Celsijų. Prancūzija taip pat pratęsė raudonąjį karščio bangos pavojaus signalą daugiau nei dešimčiai regionų, įspėdama apie „pavojingas išskirtinio intensyvumo sąlygas“.

Kadangi žmonės nuo karščio stengiasi pabėgti skrisdami į užsienį, oro uostuose tvyro chaosas, todėl kai kurie keliautojai, laukdami skrydžių, kenčia nuo karščio.

Kaip karštis trikdo skrydžių visoje Europoje keleivius?

Pranešama, kad Gatviko oro uoste Jungtinėje Karalystėje šeštadienį žmonės, palikti eilėje prie vartų be oro kondicionieriaus, „alpsta“ nuo karščio.

Vienas keleivis tviteryje parašė, kad Gatviko oro uoste tvyro „visiškas chaosas“, ir teigė, kad temperatūra oro uoste siekė 26 laipsnius pagal Celsijų. Kiti sakė, kad terminale „virė“, o keleiviai dėl karščio jautėsi blogai.

Dar vienas keleivis pranešė, kad prie išvykimo vartų įstrigo laiptinėje. „EasyJet“ keleivė Debbie Shipley tviteryje parašė: „Norėčiau sužinoti, ar galima 40 žmonių uždaryti laiptinėje? Mes vis dar čia, nors turėjome išvykti 5.55 val. ryto.“

„Twitter“ vartotojai teigė, kad grupė ten įstrigo dviem valandoms. Oro uostas atsiprašė už savaitgalį klientams sukeltus vėlavimus ir nepatogumus, teigdamas, kad dėl to kaltas darbuotojų trūkumas.

Tai įvyko po to, kai liepos 14 d. netoli oro uosto trūkus vandentiekio vamzdynui keleiviai liko be pilnai bėgančio vandens ir veikiant tik dviem tualetams.

Praėjusią savaitę per didžiulius karščius Prancūzijoje Tulūzos Blanjako oro uosto keleiviai buvo priversti įsėsti į lėktuvą, skrendantį į Marakešą.

Pasak prancūzų laikraščio „La Dépêche“, trečiadienio vakarą (liepos 13 d.) turėję išskristi, jie buvo palikti laukti „dusinančiame karštyje“ be maisto ir vandens, kol sužinojo, kad skrydis atšauktas.

Išvargę keleiviai įsiveržė į lėktuvą ir atsisakė išeiti. Įvykio liudininkas teigė, kad situacija buvo išspręsta tik kitą rytą apie 7.30 val. Galiausiai 11 val. ryto iš Tulūzos lėktuvas išskrido į Marakešą, rašoma euronews.com.

Pirmadienį (liepos 18 d.) Nyderlandų Šipolio (Schiphol) oro uoste keliautojai taip pat buvo priversti laukti eilėse per karščius. Prie terminalo pastato nusidriekė eilės, o norint praeiti saugumo patikrą, kaip pranešama, reikėjo laukti nuo dviejų iki trijų valandų.

Per karščius eilėje stovintiems žmonėms darbuotojai dalijo vandenį ir ledus. Lauke taip pat buvo pastatyti ventiliatoriai ir palapinės, kad žmonės eilėse atvėstų.

Kaip užtikrinti saugumą oro uoste per karščio bangą?

Gatviko oro uosto interneto svetainėje pateikiama nuoroda į Jungtinės Karalystės vyriausybės patarimus dėl liepos 18–19 d. galiojančio raudonojo orų perspėjimo.

Per oro uostą keliaujantys žmonės raginami su savimi atsinešti tuščių vandens butelių, kad galėtų juos pasipildyti išvykimo salėje esančiuose vandens fontanėliuose.

Reaguodamas į pastaruoju metu oro uoste kilusį chaosą, Hitrou oro uostas pataria keleiviams atvykti likus ne daugiau kaip 3 valandoms iki skrydžio. Keliautojams taip pat primenama, kad patikrintų, ką galima ir ko negalima įsinešti rankiniame bagaže, kad prie saugumo patikros eilės neprailgtų.

Dėmesį siūloma atkreipti tiems, kurie į Londono oro uostus nori nuvykti viešuoju transportu – daugelyje geležinkelio maršrutų buvo padaryti pakeitimai, o „Transport for London“ pataria keleiviams važiuoti tik tuo atveju, jei kelionė yra būtina. Per karščius sutrumpinti tvarkaraščiai, mažiau reisų, įskaitant „Gatwick Express“.

Jei turite keliauti, patariama prieš išvykstant iš anksto pasitikrinti savo keliones.

Keliautojams patariama pasiimti pakankamai vandens sau ir savo šeimos nariams, dėvėti lengvus drabužius.

Nyderlanduose tvyrant aukštai oro temperatūrai, Šipolio oro uostas taip pat dalijasi patarimais keleiviams, laukiantiems eilėse. Keliautojams patariama pasiimti pakankamai vandens sau ir savo šeimos nariams, dėvėti lengvus drabužius ir teptis apsauginiu kremu nuo saulės, jei tenka laukti už terminalo ribų.

Oro uostas stebi oro temperatūrą ir stengiasi, kad lauke nesusidarytų eilės, jei tik įmanoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius