-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

COVID-19 lyg nebūta: ispanai audringais vakarėliais gatvėse atšventė komendanto valandos pabaigą

Daugiau nei pusę metų ispanai gyveno nepaprastosios padėties sąlygomis. Galiojo komendanto valanda, nebuvo galima važinėti tarp regionų. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį nustojus galioti apribojimams, ispanai pasipylė į gatves švęsti. Masinius vakarėlius turėjo vaikyti ir policija.
Ispanai švenčia komendanto valandos pabaigą
Ispanai švenčia komendanto valandos pabaigą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujų COVID-19 atvejų skaičiui stabilizuojantis ir skiepijant vis daugiau žmonių, daugumoje iš 17-os Ispanijos regionų jau buvo galima atlaisvinti dėl koronaviruso paskelbtus suvaržymus.

Laikrodžiui išmušus vidurnaktį, šimtai jaunų ispanų suvaržymų pabaigą pradėjo švęsti tiesiog gatvėse. Vaizdai, kaip minios žmonių be kaukių šoka, dainuoja, glebėsčiuojasi priminė priešmandeminius laikus.

Ispanai skandavo „Laisvė“, dainavo dainas, liejosi emocijos ir alkoholis. Šalies spauda tai vėliau pavadino „Naujųjų metų vakaras gegužės mėnesį“.

Policijai teko vaikyti šventėjus ir Madrido centrinės Puerta del Sol aikštės.

Barselonoje šeštadienio vakare policija dar gynė žmones namo, kai 22 val. vakaro prasidėjo paskutinė komendanto valanda. Tačiau jau po poros valandų gyventojai galėjo grįžti į gatves. Tuo naudojosi daug ispanų, kurie su alaus buteliais patraukė į paplūdimį.

Ką ispanai dabar gali daryti?

Nepaprastosios padėties atšaukimas reiškia, kad Ispanijos gyventojai dabar pirmą kartą per ilgą laiką gali laisvai keliauti tarp regionų.

Restoranai ir barai galės būti atidaryti iki 23 val. Visgi jiems bus privalu riboti lankytojų skaičių – pre staliuko leisti tik 4 žmones, o viduje galės būti užimta tik 30 proc. stalų.

Baigėsi komendanto valanda daugelyje regionų. Visgi ji liko Balearų ir Kanarų salose, Valensijoje ir Navaroje.

Svarbu tai, kad patys regionai gali skelbti apribojimus dėl restoranų ir barų darbo valandų, kiek žmonių juose gali būti. Regionai gali ir kreiptis į teismą prašant pritaikyti griežtesnes priemones, tokias kaip komendanto valandos sugrąžinimas, judėjimo ribojimai ar kiek namų ūkių galu susitikti uždaroje erdvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius