-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

COVID-19 pažymėjimas: išgelbės atostogas ar įtvirtins privilegijas?

„Gelbėkime vasaros atostogas!“ – kolegų prašo vieni europarlamentarai. „Gelbėkimės nuo visuotinio sekimo ir diskriminacijos, saugokime asmens duomenis ir sveikatą!“ – atitaria kiti. Tokios dvi stovyklos atsirado Europos Parlamente (EP) prieš balsavimą dėl vadinamojo žaliojo pažymėjimo. Jis leistų žmonėms per atostogų sezoną lengviau keliauti, o nuo turizmo smarkiai priklausomoms valstybėms – gelbėti savo ekonomikas.
Kelionės
Kelionės / 123rf.com nuotr.

Nors daugelis politikų laikosi pozicijos, jog tokio dokumento reikėtų, kad būtų galima laisviau judėti po Senąjį žemyną ir poilsio, ir darbo ar verslo tikslais, galų gale – aplankyti artimuosius, dažnas pripažįsta, kad siūlomas projektas – ne be trūkumų. Kai kurie kritikuoja net pavadinimą, mat pažymėjimas neturi nieko bendro su ekologija, nors gali susidaryti toks įspūdis, todėl siūlo vadinti tiesiog COVID-19 pažymėjimu.

Trečiadienį EP nariai visą pusdienį diskutavo apie skaitmeninį pažymėjimą, kuriame turėtų būti nurodyta informacija apie persirgimą COVID-19, skiepą nuo šios ligos arba neigiamą testo rezultatą ir kuris turėtų būti naudojamas kertant valstybių sienas. Jo idėją praėjusį mėnesį pateikė Europos Komisija (EK).

Parliament's civil liberties committee will discuss the proposed Digital Green Certificate that aims to facilitate safe travel within the EU. Swipe through to learn what the certificate is about ????

Posted by European Parliament on Tuesday, 13 April 2021

Europarlamentarai turi balsuoti dėl savo pozicijos, kuri leistų pradėti derybas su Europos Sąjungos (ES) Taryba. Pastaroji savo poziciją patvirtino prieš dvi savaites, todėl EP balsavimas leistų nedelsiant pradėti derybas dėl galutinio teisės akto.

Nori taikyti nuo vasaros pradžios

Šiuo metu ES Tarybai pirmininkaujančios Portugalijos atstovė Ana Paula Zacarias europarlamentarams teigė, jog norima derybas pradėti kuo greičiau, kad būtų galima per kelias savaites pasiekti sutarimą ir sistemą paruošti dar prieš vasarą. Tai esą pozityviai paveiktų visuomenių socialinį ir ekonominį atsigavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius