Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 02 18 /14:14

Gelbėtojai rado Kirgizijoje nuo uolos nukritusio lietuvio kūną, sužeistas jo draugas grįžta į Lietuvą

Sekmadienį gelbėtojai rado Kirgizijos Ala Arčos nacionaliniame parke nuo uolos nukritusio patyrusio lietuvio alpinisto Sauliaus Saikausko kūną. Tuo metu su juo nelaimės metu buvęs kitas alpinistas – Kęstutis Skrupskelis – sekmadienį grįžta į Lietuvą.
Saulius Saikauskas
Saulius Saikauskas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Sauliaus Saikausko kūnas rastas. Šiuo metu gabenamas į sraigtasparnio aikštelę, tačiau dėl prasto oro skraidinti į Biškeką šiandien kol kas negalima. Lauksime žinios iš gelbėtojų, kai bus ryšio zona“, – teigė Lietuvos alpinizmo asociacijos prezidentė Vilma Tūbutytė. Ji pareiškė užuojautą Sauliaus artimiesiems, draugams, bendražygiams ir visai alpinizmo bendruomenei.

„Netekome gero alpinisto, aktyvaus mūsų bendruomenės nario... Sauliaus artimieji prašo supratimo... ir jų netrukdyti šią sunkią minutę... Apie kitas detales informuosime...“ – sunkiai rinko žodžius ji.

Kaip pargabenti lietuvio kūną į gimtinę, Lietuvos alpinizmo asociacija derins su Užsienio reikalų ministerija.

Kelios valandos prieš tragediją Kirgizijoje alpinistai išskleidė Lietuvos vėliavą Laisvosios Korėjos viršūnėje ir siuntė linkėjimus gimtinei, sveikindami ją su valstybės šimtmečiu.

Kai, leidžiantis nuo Laisvosios Korėjos viršūnės, įvyko nelaimė, lietuviai buvo dviese. Antrasis lietuvis – Kęstutis Skrupskelis susižeidė koją. Jam pavyko nusigauti iki artimiausios gyvenvietės ir pranešti apie nelaimę.

Šeštadienį jis evakuotas sraigtasparniu ir nugabentas į Biškeko ligoninę. Lietuvio būklė stabili. Sekmadienį jis grįžta į Lietuvą. Šią žinią feisbuke pranešė Kirgizijoje gyvenantis lietuvis. Iš oro uosto jis iškart bus nugabentas į ligoninę, kur juo bus toliau rūpinamasi.

Keliautojas ir alpinistas Saulius Damulevičius penktadienį 15min pasakojo, kad du lietuviai alpinistai kopė į Laisvosios Korėjos viršūnę. Maršrutas esą techniškas, o abu alpinistai patyrę, anksčiau yra kopę šiame rajone.

Kirgizijos Nepaprastųjų situacijų ministerija pranešė, kad trečiadienio vakarą Ala Arčos nacionaliniame parke netoli Biškeko nuo uolos nuslydo ir į plyšį įkrito alpinistas. Kodėl įvyko nelaimė, kol kas neaišku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius