-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didingi Vaivorykštės kalnai – ant populiarumo bangos

Septynių spalvų kalnai, Vaivorykštės kalnai arba Vinicunca – kad ir kaip pavadinsite šiuos kalnus Peru, jų didybės ir grožio nesumenkinsite. Pastaraisiais metais vis daugiau keliautojų atranda šį nuostabų pasaulio kampelį.
Vaivorykštės kalnai Peru
Vaivorykštės kalnai Peru / 123rf.com nuotr.
Temos: 3 Peru Kelionės Andai

Skaičiuojama, kad šiuos spalvingus Andų kalnus kasdien aplanko apie 1,5 tūkst. keliautojų – maždaug trečdalis tiek, kiek vyksta pamatyti didžiausios Andų įžymybės – Maču Pikču.

Esantys už mažiau nei valandos kelio automobiliu nuo Kusko miesto, šie kalnai dar prieš dešimtmetį nebuvo taip gerai žinomi pasaulyje. Spalvingas peizažas daugiausiai viliojo vietinius ir entuziastus, kurie išsiruošdavo į septynių dienų žygį – Ausangate Trek. Tačiau Vaivorykštės kalnai susilaukė tarptautinio susidomėjimo, kai kelionių organizatoriai 2015 m. į juos pradėjo siūlyti kasdienius žygius.

Ilgai nereikėjo laukti, kad šie išskirtiniai vaizdai užlietų „Instagram“ srautą. Mėlyna, geltona ir raudona spalvos čia mainosi kalnų šlaituose dėl metalų oksidacijos. Tiesa, dažnai nuotraukose spalvos yra gerokai paryškintos.

Prieš metus Kanados kasybos įmonė norėjo pradėti vykdyti darbus netoli Vinicunca, tačiau vietos bendruomenėms pavyko tam pasipriešinti.

Turistai, norintys savo akimis pamatyti Vaivorykštės kalnus, turėtų atkreipti dėmesį, kad keturių valandų žygis juose nėra iš lengvųjų. Geriausia į juos vykti per sausesnius mėnesius (balandį-rugsėjį), prieš lietui ir rūkui paslepiant išskirtinę spalvų gamą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius