-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dubajuje atidarytas naujas teminis parkas „Riverland“: svarbiausi dalykai apie jį

Paskutinę spalio dieną Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) sostinėje Dubajuje atidarytas turistų labai laukta pramogų vieta – naujas teminis parkas „Riverland“.
Dubajuje atidarytas pramogų parkas
Dubajuje atidarytas pramogų parkas / „Scanpix“/AP nuotr.

Nors iki šiol žinių apie šį naują turistinį objektą buvo pateikiama nedaug (ypač mažai kas žinoma apie konkrečias pramogas, kurias bus galima išbandyti lankytojams), kai kas vis dėlto žinoma.

„Scanpix“/AP nuotr./Dubajuje atidarytas pramogų parkas
„Scanpix“/AP nuotr./Dubajuje atidarytas pramogų parkas

Kol kas atidarytos ne visos parko zonos: nuo spalio 31-osios duris lankytojams atvėrė „Legoland Dubai“. Lapkričio 15 d. pradės veikti ir „Bollywood Park“ bei „Legoland Water Park“. O gruodžio 16-ąją bus atidarytas ir Holivudo temos parkas.

„Norėjome sukurti vietą, kur kiekvienas jaustųsi laukiamas. Norime linksminti, norime, kad šeimos ateitų ir praleistų laiką čia kartu ir pamatytų bei patirtų tai, ko niekur kitur nepatirs“, – sakė visus šiuos parkus valdančios kompanijos „Dubai Parks & Resorts“ atstovas, „Riverland Dubai“ vadovas Marcelis Hendriksas.

„Riverland“ yra suskirstytas į keturias pagrindines zonas: Indijos vartų, kurie yra šalia „Bollywood Park“ (pastarasis nukels į 1930-ųjų Indiją), Prancūziško kaimo, esančio šalia „Legoland Dubai“: ši zona sugrąžins į 1600-uosius.

Dar viena zona – „Boardwalk“ – įkvėpta 1950-ųjų JAV. Paskutinė zona – „The Peninsula“. Netoli nuo jos vyks pagrindiniai gyvi koncertai ir festivaliai – jiems paskirta speciali zona palei upę.

Pastaroji teka maždaug 1 km per visas keturias pramogų zonas. Turistai ja galės plaukti valtimis. Iki metų pabaigos pramogų parke veiks 57 restoranai.

Pramogų parkas veiks kasdien nuo 10 val. iki 13 val. Jau pradėtos derybos su miesto valdžia, tad gali būti, kad netrukus čia bus galima patekti ir viešuoju transportu. O kol kas reikės naudotis taksi ar kitų vietinių pervežėjų paslaugomis.

„Gulf News Leisure“ dalinasi dar 5 dalykais, kuriuos verta prisiminti susiruošus aplankyti šį teminį parką.

„Scanpix“/AP nuotr./Dubajuje atidarytas pramogų parkas
„Scanpix“/AP nuotr./Dubajuje atidarytas pramogų parkas

1. Didžiulė teritorija

Nesunku įsivaizduoti, kad parkas su visais 57 restoranais, pramogų zonomis ir kitais objektais bus didžiulis. Be kita ko čia veiks bankas, bus siūloma pasimėgauti SPA paslaugomis, o jei nenorėsite prisėsti restoranuose, galėsite užkandžių ir gėrimų įsigyti kioskuose. Renginiams numatytos keturios didelės erdvės – trys lauke ir viena viduje. Taigi, čia galės būti organizuojami įvairūs muzikiniai, kultūros, sporto ir pramogų renginiai.

2. Įėjimas nemokamas

Sunku patikėti, bet tai tiesa – įėjimas nekainuos nė cento. Tiesa, už pramogas, maistą, gėrimus jūs turėsite susimokėti. Tačiau, jei jūsų tikslas bus tik pasivaikščioti po parką, galėsite neišleisti pinigų.

3. Upė

Kaip jau minėjome, per visą teritoriją teka upė. Giliausioje vietoje upės gylis siekia 6 metrus, o plotis – 50 metrų. Ar ji tikra, paklausite. Na, žinoma, kad ne. Tačiau panaudoję 188 kubinius metrus vandens parko kūrėjams pavyko sukurti įspūdingą upę, kurios tikrumu, išvydę jas savo akimis, nesuabejosite.

„Scanpix“/AP nuotr./Dubajuje atidarytas pramogų parkas
„Scanpix“/AP nuotr./Dubajuje atidarytas pramogų parkas

4. Zonos

Keturios pagrindinės zonos, kurias išvardinome anksčiau, sukurtos siekiant pabrėžti pagrindines pramogas ir paslaugas, kurias parkas siūlys lankytojams. Prancūziškame kaime, kuriame viskas – tarsi iš 1600-ųjų, galėsite vaikštinėti ir ilsėtis, o prisėdę kavinėje ar restorane mėgautis kava bei gardžiais Viduržemio jūros patiekalais. Čia netgi pasodinta 1000 medžių, būdingų anų laikų Europai!

„The Boardwalk“ (netoli įėjimo į Lapitą, polinezietiško stiliaus viešbutį, kuris pradės veikti gruodžio pradžioje) skirta gyviems žonglierių, kitų „gatvės artistų“ pasirodymams. Juos bus galima stebėti pietaujant vakarietiško stiliaus restoranuose ir kavinėse.

„India Gate“ lauks turistų su muzikantais ir akrobatais. Čia taip pat bus maisto, daug parduotuvių ir aikštė.

„The Peninsula“ – zona, apsupta upės vandens, kvies turistus leisti laiką lauke ir mėgautis vaizdais. Žinoma, ir čia bus kavinių bei restoranų.

„Scanpix“/AP nuotr./Dubajuje atidarytas pramogų parkas
„Scanpix“/AP nuotr./Dubajuje atidarytas pramogų parkas

5. Vieta

Naujajam parkui pasirinkta vieta yra ideali. Iš Dubajaus oro uosto ją pasiekti galima per 45 minutes, iš Al Maktoum oro uosto – per 15 minučių. Iš Dubajaus miesto – per 30 minučių, o iš Abu Dabio – per 45 minutes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius