Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Šiškauskienė: viešbučiai ir turizmas atsigaus tik po metų

Siekiant sušvelninti koronaviruso krizės padarinius šalies viešbučių ir turizmo verslui, jo atstovai nori būtent jam skirto valstybės paramos plano. Pasak asociacijos vadovės, šis verslas galėtų atsigauti tik po metų.   
Šv. Onos bažnyčia
Šv. Onos bažnyčia / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Turėtume pagalvoti apie visiškai atskirą priemonių planą viešbučiams ir restoranams ir kaip paskui išeiti iš tos situacijos“, – Seime ketvirtadienį vykstančioje diskusijoje apie koronaviruso krizės iššūkius šalies sveikatos sistemai ir ekonomikai sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Evalda Šiškauskienė.

„Viešbučiai ir turizmo organizatoriai neatsigaus dar kokius aštuonis mėnesius ar metus – atsigaus tik po to, kai atsigaus skrydžiai“, – teigė E.Šiškauskienė.

Ji prognozuoja, kad po krizės Lietuva nebus prioritetinė valstybė, į kurią „visi puls skristi“.

Pasak E.Šiškauskienės, teikiant valstybės paramą verslui turi būti einama skirtingais keliais, atsižvelgiant į veiklos suvaržymus per karantiną.

„Turi būti labai aišku, kokios subsidijos ir kokias priemonės būtų taikomos priverstinai visiškai uždarytam verslui, dar dirbančiam, pilnai dirbančiam“, – kalbėjo E.Šiškauskienė.

Jos teigimu, dabar verslą gali išgelbėti tik subsidijos, jos galėtų siekti bent vieno 2019 metų mėnesio apyvartą.

„Iš jos galėtų sumokėti verslas ir atlyginimus darbuotojams, ir mokesčius už komunalines paslaugas, kurios greitai pradės buksuoti ir sudaro apie 7 proc., ir kitiems mokestiniams atsiskaitymams ir verslo išlaikymui liktų lėšų“, – sakė E.Šiškauskienė.

E.Šiškauskienė taip pat užsiminė apie paramą maitinimo sektoriui sumažinant pridėtinės vertės mokestį nuo 21 iki 9 proc.

Jos duomenimis, dabar turizmo ir viešbučių įmonėse Lietuvoje dirba apie 54 tūkst. žmonių.

Estijoje, pasak E.Šiškauskienės, turizmo sektoriui numatyta 25 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius