Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Forbes“ savo skaitytojams rekomenduoja į Lietuvą vykti dabar

Lietuva pateko tarp trejeto šalių, į kurias JAV portalas „ForbesLife“ rekomenduoja važiuoti dabar, t.y. 2015-aisiais.
Vilnius
Vilnius

Pažinti pasaulį keliaujant, o ne skaitant kelionių aprašymus internete ar spaudoje, nori vis daugiau žmonių. Tai liudija Pasaulinės turizmo organizacijos prie Jungtinių Tautų naujausia ataskaita, kurioje teigiama, kad 2014 metais turizmas pasiekė naują rekordą – pernai po pasaulį keliavo 1,1 milijardas turistų. Ir nors netrūksta sakančių, kad dėl globalizacijos pasaulis susitraukė, potencialių vietų, kurias verta pamatyti keliautojams, sąrašas ir toliau auga.

Paieškos sistema „Google“ daugumą rekomendacijų paverčia bevertėmis, nes bet kas bet kuriuo metu gali įlįsti į internetą ir susidaryti savo nuomonę apie vieną ar kitą šalį ir joje esančius lankytinus objektus. Tačiau patarimai, kuriuos pateikia keliautojai, pabuvoję rekomenduojamose šalyse, svarbūs. Todėl ir toliau sudaromi sąrašai su keliautojų rekomendacijos, kurias valstybes ir vietas vertėtų įtraukti į savo kelionių planus. Vieną tokį sąrašą pateikianti su „ForbesLife“ bendradarbiaujanti korespondentė Alexandra Kirkman į jį įtraukė ir Lietuvą. Kitos dvi šalys, kurias, autorės nuomone, vertėtų aplankyti 2015-aisiais, yra Namibija ir Juodkalnija.

Kaip vieną iš Lietuvos privalumų, autorė nurodė eurą – kuris Lietuvoje įvestas nuo 2015-ųjų sausio 1 dienos. Taip pat priminė, jog čia yra keli į UNESCO pasaulinio paveldo sąrašą įtraukti objektai. 

Pateikiame A.Kirkman įspūdį apie Lietuvą, kuris publikuojamas portale „ForbesLife“. „Lietuva yra buvusi Tarybų Sąjungos dalis. Dabar nepriklausoma valstybė įsikūrusi į rytus nuo Švedijos ir Danijos. Nuo 2015-ųjų sausio 1-osios lietuviai prisijungė prie eurozonos, taigi, keliauti čia bus žymiai lengviau (kalbu apie bankomatus, paprastus elektroninius mokėjimus ir pažįstamą valiutą). Lietuvoje yra trys į UNESCO pasaulinio paveldo sąrašą įtrauktos vietos – tai barokiniais šedevrais garsus Lietuvos sostinės Vilniaus senamiestis (jis vienas didžiausių senamiesčių Centrinėje ir Rytų Europoje), taip pat Kuršių nerija – pusiasalis su smėlio kopomis į pietus nuo Rusijai priklausančios Kaliningrado srities. Kadaise ši vieta buvo labai miškinga, o dabar garsina šalį didžiausiomis Europoje judančiomis kopomis“.

Dovilės Jablonskaitės nuotr./Kernavė lankytojams ruošia staigmeną - muziejų po atviru dangumi
Dovilės Jablonskaitės nuotr./Kernavė.

Teisybės dėlei vertėtų parašyti, kad autorė suklydo: Lietuva turi ne tris, bet keturis į UNESCO pasaulinio paveldo objektų sąrašą įtrauktus objektus. Tai – minėti Vilniaus istorinis centras (senamiestis) ir Kuršių nerija, taip pat Kernavės archeologinė vietovė ir Struvės geodezinio lanko punktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius