Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Fuerteventūra: per 150 įspūdingo grožio paplūdimių ir išsvajota ramybė

Ne kiekvienas žino, kad norint pagulėti įstabaus grožio paplūdimyje – ant balto minkšto smėliuko, prie žydro ir gėlo vandens – ne visada būtina trenktis į „egzotiką“. Tokios atostogos gali jus pasitikti iš pažiūros visai čia pat – penkios valandos skrydžio ir jūs jau rojuje – Kanarų perlu vadinamojoje Fuerteventūroje.
Fuerteventūra – Kanarų salų perlas
Fuerteventūra – Kanarų salų perlas / 123rf.com

Sutverta poilsiui

Kanarų salų mažylės Fuerteventūros krantus skalauja Atlanto vandenynas. Ispanijai priklausanti sala ištįsusi per 100 km, o jos plotis siekia 31 km. Iš pažiūros nedidelė salelė dėl keliautojų dėmesio lygiaverčiai konkuruoja su didesnėmis salomis ir šalimis. Ir tai todėl, kad Fuerteventūra iš tiesų turi kai ką išskirtinio. Nepaisant tikrų atostogų dvasios, kuri apima vos nusileidus saloje, pirmiausia reikėtų kalbėti apie kraštovaizdį.

VIDEO: Fuerteventūra: per 150 įspūdingo grožio paplūdimių ir išsvajota ramybė

Fuerteventūra laikoma viena seniausių Kanarų salų, susiformavusių po maždaug prieš 20 mln. metų vykusio ugnikalnio išsiveržimo. Paskutinį tokį sala išgyveno prieš 7 000 metų, todėl bijoti dėl savo saugumo tikrai nereikia. Tačiau būtent šie reiškiniai suformavo nepakartojamą salos kraštovaizdį. Į saulėtos, baltu smėliu padengtos pakrantės ruožus vis įsiterpia uolų iškyšuliai, juodi krantai. Visa tai sugula į kontrastingą, tačiau itin patrauklų reginį.

Ši sala ne veltui vadinama tiesiog sutverta poilsiui – daugiau nei 150 įspūdingo grožio smėlėtų paplūdimių labiausiai traukia ramaus, jaukaus ir saulėto poilsio entuziastus, tačiau ne tik juos. Fuerteventūra vadinama ir vandens sporto entuziastų rojumi.

Triukšmingo ar šurmulingo poilsio mėgėjai į šią salą užsuka rečiau, mat jos vizitinė kortelė – saulė, paplūdimiai, bangos ir ramybė. Šimtai buriuotojų, banglentininkų, aitvaruotojų ir kitų vandens sportų mėgėjų traukia būtent į Fuerteventūrą, kur jie puikiai įsilieją į saulės, balto smėlio ir mėlyno vandens peizažą, kuriuo pasimėgauti atvyksta ištroškusieji ramaus poilsio.

Fuerteventūros klimatas puikiai pritaikytas atostogoms. Sala yra tokioje pat geografinėje platumoje, kaip ir Meksika ar Florida. Žiemą temperatūra beveik nenukrenta žemiau 18 laipsnių, vasarą vidutiniškai siekia 27 laipsnius, tačiau neretai šokteli ir per 30-imt. Tai atitinka ir ramybės ieškančių paplūdimių romantikų, ir pasiryžusiųjų šturmuoti bangas lūkesčius.

123rf.com/Fuerteventūra – Kanarų salų perlas
123rf.com/Fuerteventūra – Kanarų salų perlas

Keliautojų pamėgti

Vienas už kitą gražesnius pakrantėmis išsibarsčiusius Fuerteventūros kurortus kasmet aplanko vis daugiau keliautojų. Išskirti geriausią ar gražiausią, turbūt, neįmanoma, tačiau galima išskirti tuos, kurie atostogautojų pamėgti labiausiai.

Pietų Fuerteventūra iš tiesų keliautojus vilioja neapsakoma ramybe ir atsiribojimu nuo visų kasdienių rūpesčių. Ramūs rytai pasitinkant saulę, ramus poilsis ant balto smėliuko ilgai žvelgiant į vandenyno tolius, saulė, maudynės ir įspūdingo grožio saulėlydžiai. Jau po kelių tokio poilsio dienų instinktas bėgti ir skubėti slopsta ir gimsta noras tiesiog mėgautis atostogomis.

123rf.com/Fuerteventūra – Kanarų salų perlas
123rf.com/Fuerteventūra – Kanarų salų perlas

Atotrūkį nuo varginančių kasdienių bėdų siūlo ir salos šiaurėje įsitaisęs Eskinsas. Iki artimiausio miestelio – 6 km, taigi – tai puikiausia vieta pasprukti nuo pasaulio. Vis dėlto tiems, kurie tikisi čia rasti visišką dykumą, reikėtų žinoti, kad šią ramybę pamėgę ir vandens sporto entuziastai.

Įspūdingu apie 20 km besidriekiančiu paplūdimio ruožu keliautojus vilioja Kosta Kalma. Tai – tipinis paplūdimio kurortas, kuriame verda lengvas atostogų gyvenimas. Palei krantinę išsidėstę viešbučiai ir vilos, vandenyje nuolat zujantys bangų medžiotojai ir paplūdimiuose ramiai knygas skaitantys ar saulės šilumoje snaudžiantys poilsiautojai. Panašaus stiliaus poilsį siūlo ir taip pat keliautojų pamėgtas Kaleta de Fustė kurortas, kurį neretai savo tobuloms atostogoms pasirenka šeimos su vaikais.

123rf.com/Koralechas
123rf.com/Koralechas

Keliautojai itin pamėgę ir neretai viena gražiausių Fuerteventūros pakrančių vadinamą Koralechą. Čia prie neapsakomo grožio balto paplūdimio verda kiek intensyvesnis gyvenimas – suvenyrų parduotuvėlės, jaukios kavinukės ir kiek didesni restoranai, daugybė vandens pramogų ir šiek tiek vakarinio šurmulio. Norintiems suderinti ne tik tykiai sau drybsoti ant jūros kranto, bet paatostogauti kiek aktyviau, tai – puikus pasirinkimas.

Fuerteventūros skonis

Fuerteventūra neabejotinai siūlo poilsį ant gražiausių Europos paplūdimių kranto, tačiau manantieji, kad tik tai – klysta. Maža sala gali pasiūlyti ne tik daugybę įspūdingų kurortų, įsitaisiusių šalia daugiau nei 150 km besidriekiančių baltų smėliu padengtų krantų, bet ir ne vieną lankytiną objektą.

Viešint vienoje iš gražiausių Kanarų salų, patartina užsukti į Oazės parką – įspūdingą zoologijos ir botanikos sodą. Tai puiki atrakcija ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Nuostabiame parke galima išvysti arti 7 000 skirtingų augalų, 200 paukščių ir gyvūnų iš įvairių pasaulio kraštų.

123rf.com/„Morro Velosa“ apžvalgos aikštelė
123rf.com/„Morro Velosa“ apžvalgos aikštelė

Dažnai atostogaujančius Fuerteventūroje sudomina ir Druskos muziejus. Čia smalsuoliams atskleidžiamas druskos gamybos procesas – druskos kelias nuo jūros iki kiekvieno iš mūsų virtuvės.

Betankurijos miestelis yra tai, ką atvykus į Fuerteventūrą aplankyti tiesiog privalu, norint iki galo pajusti šio krašto dvasią. Kalnų apsuptyje įsikūrusioje buvusioje salos sostinėje gyvena apie 800 gyventojų, vis dar puoselėjančių senąsias salos tradicijas. Besilankantys Betankurijoje neaplenkia gražiosios Santa Marijos bažnyčios, kuri kadaise buvo visiškai sugriauta, o 1691 m. atstatyta.

123rf.com/Betankurija
123rf.com/Betankurija

Patartina nusigauti ir iki „Morro Velosa“ apžvalgos aikštelės. Čia nuo 650 m aukščio atsiveria nuostabus reginys į kalnus ir miestelį. Kiekvienas kraštas, be unikalių lankytinų objektų, kraštovaizdžio, istorijos bei tradicijų, turi ir savo skonį. Ispanų virtuvėje itin svarbią vietą užima jūros gėrybės, o čia jos gaminamos pagal itin senus laikus menančias tradicijas. Norint paragauti Fuerteventūros, tai daryti reikėtų būtent Betankurijoje.

Daugiau informacijos rasite čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius