Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gardinas – pirmasis Baltarusijos miestas, kurį ES piliečiai galės aplankyti be vizos

Iki šiol kelionės į Baltarusiją išlaidas padidindavo vizos kaina. Tačiau netrukus Europos Sąjungos (ES) piliečiai, susiruošę aplankyti vieną iš turistinių šios šalies miestų – Gardiną, galės nebesukti galvos dėl formalumų – važiuojant į jį vizos nebereikės, praneša „Belsat TV“.
Sovietų tankas, simbolizuojantis Gardino išvadavimą
Sovietų tankas Gardine, Baltarusijoje / Asmeninės nuotr.

Planuojama, kad be vizos lankytis bus galima ne tik Gardine, bet ir aplink jį esančiose teritorijose, pavyzdžiui, Augustavo kanale ir aplinkinėse vietovėse bei objektuose, kurie įtraukti į oficialų sąrašą. Tiesa, viešnagės trukmė neturės viršyti 5 dienų.

Šią naujieną vietinei televizijai patvirtino Baltarusijos sporto ir turizmo ministerija. Jos paruoštą ir rugpjūčio 23 d. patvirtintą dekretą dar svarstys Baltarusijos vyriausybė. Tačiau teigiama, jog nauja tvarka turėtų pradėti galioti dar šiemet, greičiausiai – nuo spalio pabaigos.

Įvažiuoti į Baltarusijos teritoriją su tikslu aplankyti Gardiną ES turistai galės tam tikruose pasienio postuose. Iš Lietuvos važiuojant – Švendubrės ir Raigardo.

Ministerijos dekretas dėl bevizio įvažiavimo į Gardiną galioja iki 2017 m. gruodžio 31 d. Tačiau jame numatyta galimybė pratęsti jį neribotam laikui.

Ar taip ir bus, priklausys nuo pirmųjų metų rezultatų. Tačiau akivaizdu, jog pasinaudoti šia proga norinčių europiečių netrūks. Juk Baltarusija daugeliui jų – egzotika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius