-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gatvės menininkas Banksy Paryžiuje paliko septynis naujus darbus

Septyni provokuojantys gatvės meno darbai pastarosiomis dienomis atsirado Paryžiaus gatvėje. Tai – nauji populiaraus menininko Banksy darbai.
Banksy darbai Paryžiuje
Banksy darbai Paryžiuje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmasis darbas buvo rastas praėjusią savaitę, per Pasaulinę pabėgėlių dieną, netoli Porte de la Chapelle – buvusio centro pabėgėliams. Čia ant sienos atsirado piešinys, kaip vaikas su dažais užpiešia juodą svastiką.

Netrukus buvo rasta ir daugiau darbų – antrasis buvo Jacques-Louis Davido nutapyto Napoleono paveikslo interpretacija, kur raitelio veidą dengia skraistė. 2010 m. Prancūzijoje paskelbtas draudimas dengti veidą viešose vietose.

Kitų rastų darbų temos – godumas ir žiaurumas. Viename žiurkė skrenda ant iššauto šampano butelio kamščio. Kitame – kostiumuotas vyras šuniui be kojos siūlo kaulą, bet už nugaros laiko pjūklą, kas leidžia manyti, kad tai jis ir nupjovė galūnę gyvūnui.

Banksy publicistė jo Brooks patvirtino, kad darbai – šio menininko kūriniai. Netrukus ir pats gatvės menininkas savo „Instagram“ profilyje įdėjo nuotrauką, kurioje – taip pat naujas jo darbas Paryžiuje. Jame – veidą dengianti žiurkė su peiliuku.

Meno svetainės „Artistik Rezo“ redaktorius Nicolas Laugero Lasserre komentavo, kad Banksy visuomet pasirodo svarbiais politiniais momentais – ragindamas piliečius ir valdžią pakeisti paradigmą dėl migrantų klausimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius