Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 02 17 /16:00

Nepavyko rasti Kirgizijoje nuo uolos nukritusio lietuvio – paieškas sunkina iškritęs didelis sniego kiekis

Šeštadienį gelbėtojai tęsė Kirgizijos Ala Arčos nacionaliniame parke nuo uolos nukritusio patyrusio lietuvio alpinisto paieškas, tačiau jo rasti nepavyko. Sutemus gelbėtojai alpinisto Sauliaus Saikausko paiešką baigė – ji bus tęsiama sekmadienio rytą.
Kęstutis Skrupskelis ir Saulius Saikauskas
Kęstutis Skrupskelis ir Saulius Saikauskas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Lietuvos alpinizmo asociacija nuolat bendrauja su gelbėjimą atliekančia organizacija. Naujausiomis žiniomis, šiandien 16 gelbėtojų komanda lietuvių alpinisto paiešką baigė, nes jau tamsos metas. Dingusio alpinisto pėdsakai nebuvo aptikti“, – pranešė Lietuvos alpinizmo asociacijos prezidentė Vilma Tūbutytė. Paieškas, pasak jos, sunkina iškritęs didelis sniego kiekis. „Komanda liko viršutinėje stovykloje, kad sekmadienį išaušus vėl būtų pradėti paieškos darbai“, – teigė V.Tūbutytė.

Lietuviai buvo dviese, antrasis susižalojo kojas, jam pavyko nusigauti iki artimiausios gyvenvietės ir pranešti apie nelaimę.

Knews.kg portalas šeštadienį paskelbė, kad abu alpinistai – Lietuvos piliečiai. Tai esą Saulius Saikauskas ir Kęstutis Skrupskelis. Pastarasis susižeidė koją. „Jo būklė patenkinama. Šiuo metu ieškome kito alpinisto – S.Saikausko, taip pat Lietuvos piliečio“, – pranešė Kirgizijos Ekstremalių situacijų ministerija. Tapatybę nurodė ir kiti Kirgizijos portalai, tarp jų – kp.kg. Kirgizijos Ekstremalių situacijų ministerija pranešė, kad lietuvio ieškoti buvo išsiųsti devyni gelbėtojai.

Nuskraidintas į ligoninę

Tuo metu K.Skrupskelis šeštadienį evakuotas sraigtasparniu. „Kęstutis išskraidintas į ligoninę“, – 15min sakė V.Tūbutytė. K.Skrupskelis, anot portalo kp.kg, nuskraidintas į Biškeko ligoninę.

„Kaip žinia, Kirkizijoje du alpinistai Saulius Saikauskas ir Kęstutis Skrupskelis trečiadienį, leisdamiesi nuo Laisvosios Korėjos kalno, patyrė įvykį. Šiuo metu Kęstutis yra Biškeko ligoninėje Kirkizijoje, jo būklė stabili“, – šeštadienio popietę pranešimą spaudai išplatino V.Tūbutytė. Pasak jos, artimieji informuoti ir prašo supratimo bei jų netrukdyti.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kęstutis Skrupskelis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kęstutis Skrupskelis

Keliautojas ir alpinistas Saulius Damulevičius penktadienį 15min pasakojo, kad du lietuviai alpinistai kopė į Laisvosios Korėjos viršūnę. Maršrutas esą techniškas, o abu alpinistai patyrę, anksčiau yra kopę šiame rajone.

Kokia nukritusio alpinisto būklė, informacijos nėra, tačiau abu lietuviai nukrito iš to paties aukščio.

Kirgizijos Nepaprastųjų situacijų ministerija pranešė, kad trečiadienio vakarą Ala Arčos nacionaliniame parke netoli Biškeko nuo uolos nuslydo ir į plyšį įkrito alpinistas, rašo kyrtag.kg.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius