-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausi Italijos ežerai, prie kurių atostogos – tobulos

Nuostabūs Italijos kaimeliai, žavūs pajūrio miestai, maistas ir senovės palikimas vilioja turistus iš viso pasaulio. Tačiau Italijos ežerai kartais nesulaukia tiek dėmesio, kiek yra verti. „Conde Nast Traveler“ pateikia sąrašą, kuriuos iš jų tikrai verta aplankyti.
Komas
Komas / 123rf.com nuotr.

Garda

123rf.com nuotr./Gardos ežeras
123rf.com nuotr./Gardos ežeras

Pusiaukelėje tarp Veronos ir Brešos, Venecijos ir Milano, yra didžiausias Italijos ežeras Garda, kurio plotas – net 370 kv. km. Skaičiuojama, kad prie šio gražaus milžino atvyksta apie 7 proc. visų turistų, besilankančių Italijoje. Ko čia tikrai nereikia praleisti, tai pasikėlimo į Baldo kalną keltuvu, nuo kurio atsiveria žadą atimanti panorama. Sirmionės ir Bardolino miesteliuose pasimėgaukite spa paslaugomis, Ryva del Gardoje – carne salada lėkšte arba sūdyta jautiena, o Gardos saloje pamatykite 1220 m. Šv. Pranciškaus Asyžiečiaus įkurtą vienuolyną.

Komas

123rf.com nuotr./Komas
123rf.com nuotr./Komas

Komo ežeras žinomas ir dėl prie jo laiką leidžiančių Holivudo garsenybių (George'as Clooney – tarsi šio ežero ambasadorius), ir dėl dramatiškų jo vaizdų bei prabangių kurortų. Jeigu norite pabėgti nuo minios žmonių, funikulieriumi kilkite iki Brunate, kuris įsikūręs 500 metrų virš ežero. Iš ten keliaukite pėsti iki Faro Voltiano – atokaus švyturio, iš kurio matosi Šveicarija. Nusileidę atgal prie ežero Komo mieste išgerkite kapučino kavos 1893 m. atidarytoje „Cremeria Bolla“, o tuomet pasivaikščiokite pakrante, kuri – tarsi iš atviruko.

Bračanas

123rf.com nuotr./Bračanas
123rf.com nuotr./Bračanas

Už 30 kilometrų nuo Romos esantis Bračano ežeras dėl seisminio aktyvumo šioje teritorijoje susiformavo prieš tūkstančius metų. Šiandien jis vienas švariausių ežerų visoje šalyje – vandens kokybė čia yra griežtai prižiūrima, nes jis laikomas Romos vandens rezervu pavojaus atveju. Čia verta aplankyti Castello Orsini-Odescalchi, kuri yra viena geriausiai išsilaikiusių pilių Italijoje. Taip pat – Italijos karinių oro pajėgų muziejų, kuris gali girtis puikia Italijos orlaivių kolekcija.

Madžorė

123rf.com nuotr./Madžorė
123rf.com nuotr./Madžorė

Apsuptas Peninų, Leponto ir Lugano Alpių, Madžorės ežeras yra ilgiausias ir antras pagal dydį Italijoje. Labiausiai čia žavi egzotiški Borromean ir Brissago salų sodai, vienas įstabiausių šalyje vienuolynų Santa Caterina del Sasso ir baroko stiliaus Palazzo Borromeo – rūmai, kuriuose 1797 m. lankėsi Napaleonas su savo žmona. Šventasis Gifos kalnas, įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, traukia piligrimus, o literatūros gurmanus – tai, kad šis ežeras aprašytas Ernesto Hemingway'aus „Atsisveikinime su ginklais“.

Trazimenas

123rf.com nuotr./Trazimenas
123rf.com nuotr./Trazimenas

Trazimeno ežeras tyvuliuoja Umbrijos srityje, šalia ribos su Toskana. Jis pelnytai vadinamas rojumi tiek gamtos mylėtojams, tiek gurmanams – seklų ir žuvingą ežerą supą miškai, vynuogynai ir alyvmedžių giraitės, o negyvenama Polvese sala yra viešasis parkas. Architektūros ir istorijos gerbėjams patiks Castiglione del Lago – ant kranto stovinti tvirtovė. Retas kuris galės atsispirti ir nėriniams, kurie čia kuriami itin meistriškai.

Idras

123rf.com nuotr./Idras
123rf.com nuotr./Idras

11 kilometrų ilgio ledyninis ežeras džiugina Brešos ir Trento provincijų lankytojus. Jame neleidžiama plaukioti jokiems laivams, kurių variklio galingumas yra didesnis nei 10 arklio galių, tad jį itin mėgsta žvejai ir plaukikai. Idrą supa kalnai su puikiais takais žygiams – verta nueiti iki Rocca d'Anfo, karinio komplekso, kuris pastatytas XV a.

Bolsena

123rf.com nuotr./Bolsena
123rf.com nuotr./Bolsena

Agroturizmo sodybos, kempingai, B&B – ant Bolsenos ežero krantų kiekvienas ras tai, ko ieško. Šis ežeras yra didžiausias vulkaninės kilmės vandens telkinys visoje Europoje. Aplink jį yra visko – pradedant juodo smėlio paplūdimiais ir baigiant vietomis paukščių stebėjimui. Tačiau bene labiausiai čia masina Basilica di S.Cristina. Pasakojama, kad 1263 m. šioje vietoje įvyko Eucharistinis stebuklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius