Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijoje pernai apsilankė rekordinis turistų skaičius

2016-ieji Graikijos turizmui buvo puikūs – Graikijos banko duomenimis, 2016 m. sausį-lapkritį šalį aplankė 24,2 milijonai turistų. Tai yra 4,9 proc. daugiau nei 2015 m., rašo Traveller-online.at.
Turistai Graikijoje
Turistai Graikijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Paradoksalu: nors metus galima vadinti rekordiniais, pajamų, gautų iš turistų, pernai buvo mažiau.

Šalies banko duomenimis, kuriuos pateikia Atėnų laikraštis „Kathimerini“, 2015 m. turizmo sektoriaus pajamos buvo 14 milijardų eurų, o 2016-aisiais – tik 13,03 milijardai. Nors kol kas nėra įtrauktos pajamos, gautos 2016 m. gruodį, tačiau tai neturėtų pakeisti esmės.

Mažesnes pajamas daugiausia nulėmė tai, jog praėjusiais metais didžioji dalis Graikijos turizmo paslaugų buvo atpigusios. Geresnes kainas savo klientams viešbučiuose buvo išsiderėję tarptautinės Vokietijos kelionių kompanijos. Be to, ir savarankiškai po Graikiją keliavę ir čia ilsėjęsi turistai pernai mažiau išlaidavo. O kai kurie rinkosi kelionę į šios šalies kurortus ne sezono metu, taip gaudami galimybę čia atostogauti pigiau.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rodo gudrybių ir žavesio slaptažodis – „ne sezonas“

Visa tai ir lėmė, jog net ir pasiekus lankytojų rekordą graikai pernai iš turistų uždirbo mažiau, nurodoma naujienų agentūros APA pranešime.

Vis dėlto tiek patys graikai, tiek turizmo ekspertai prognozuoja, jog 2017-aisiais į Graikiją vykstančių turistų skaičius tik augs. Kol kas nekalbama, ar kartu su augančiu poilsiautojų srautu didės ir paslaugų kainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius