Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grįžta neapibrėžtumo laikai? „Ryanair“ siūlo ir juokingai pigius bilietus, ir atšaukia skrydžius

Naujai Europoje skelbiami apribojimai kelionėms ir vėl jaukia oro linijų planus. Pigių skrydžių bendrovės į kai kurias šalis ima atšaukti skrydžius, į kitas – siūlyti bilietus už juokingas kainas. Tik jeigu nuspręstumėte akcija pasinaudoti, darykite tą žinodami galimas pasekmes.
„Ryanair“
„Ryanair“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Atšaukiami skrydžiai iš Lietuvos į Ukrainą

Ukraina praėjusią savaitę įvedė naujus kelionių ribojimus – uždraudė į šalį atvyksti užsieniečiams turistiniais tikslais (beje, sprendimą netikėtai paankstino viena diena, tad penktadienį Vilniaus oro uoste dalis keleivių liko neįleisti į lėktuvą).

Į tai greitai sureagavo žemų kaštų oro linijos, kurioms Ukraina pastaraisiais metais buvo tapusi svarbia kryptimi. „Ryanair“ apie tai oficialiai nepranešė, bet bendrovės svetainėje matyti, kad rugsėjo 15-28 dienomis skrydžiai į Ukrainą ar iš jos nebus vykdomi.

Skrydžių į Ukrainą dvi savaites nebus ir iš Lietuvos. Dar šią bei kitą savaitę „Ryanair“ skraidins tarp Vilniaus ir Kijevo, tačiau tuomet bus poros savaičių pertrauka. Kol kas skelbiama, kad skrydžiai vėl bus atnaujinti rugsėjo 29 d.

Į Ukrainą iš Lietuvos šiuo metu skraidina ir „Wizz Air“. Kol kas jų skelbiamame skrydžių grafike pokyčių nematyti.

Nauji draudimai visgi padarė žalos kitoms „Wizz Air“ kryptims. Bendrovė atšaukė beveik visus skrydžius tarp Ukrainos ir Vengrijos, kuri taip pat staiga įvedė naujus apribojimus atvykstantiems.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Wizzair“ lėktuvas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Wizzair“ lėktuvas

Vengrijos sergamumo COVID-19 rodiklis yra vienas žemiausių visame žemyne, ir šalies vyriausybė antradienį uždarė savo sienas dėl, pasak jos, Europoje prasidėjusios antros koronaviruso bangos. Toks staigus ir vienpusis Budapešto žingsnis sulaukė ir griežtos reakcijos iš Europos Sąjungos – ši raštu perspėjo, kad Vengrija negali uždaryti savo sienų visiems užsieniečiams ir įsileisti tik savo šalies piliečius.

Tarp Lietuvos ir Vengrijos tiesioginių skrydžių nėra.

Siūlomi juokingai pigūs bilietai

Vienomis kryptimis žemu kaštų oro linijoms atšaukiant reisus, kitomis bilietus galima įsigyti už absurdiškai mažas kainas.

Feisbuko bendruomenėje „Mokėk keliauti“ jos įkūrėjas Robertas Pogorelis pastebi, kad šį mėnesį galima vos už 5 Eur nuskristi į kelis miestus kitoje žemyno pusėje.

„Rugsėjį iš Vilniaus į Barseloną ar Londoną Southend – nuo 5 eurų į vieną pusę. Taip pat iš Kauno į Milaną, Maljorką ir Rodą“, – rašo jis ir priduria, kad tiek pat kainuotų nuskridimas ir į Tel Avivą.

Tačiau tokie pigūs bilietai atsiranda ne be reikalo. Izraelis dabar išvis neįsileidžia turistų, o grįžus iš Ispanijos, Jungtinės Karalystės ar Graikijos reikėtų privalomai 14 d. izoliuotis ir atlikti COVID-19 testą. Daugumoje šių valstybių, į kurias siūlomi juokingai pigūs bilietai, sergamumo rodiklis viršija 25 atvejus 100 tūkst. žmonių. Grįžus iš Italijos kol kas reikėtų tik izoliuotis, bet jos rodiklis taip pat prastėja.

Aviacijos ekspertas Simonas Bartkus savo feisbuko paskyroje pastebi, kad „Ryanair“ bilietais į Izraelį vilioja ir siūlydami dar nematytą dalyką – „už šią kainą net duos nemokamai iš anksto rezervuotą vietą su papildoma vieta kojoms!“

„Kelionių ribojimai vis dar nenyksta, priešingai, jų tik daugėja, – rašė ekspertas. – Dabartinės situacijos iššūkis – taisyklės ne tik sudėtingos, bet jų pasikeitimai yra nenuspėjami.“

S.Bartkus praėjusią savaitę savo webinare teigė, Lietuva yra trejetuke šalių, kuriose menkiausiai sumažėjo skrydžių kiekis. „Tai galim pamatyti kainų, kurios nematytos seniai – paklausa dabar žymiai mažesnė už pasiūlą. Tokiomis kainomis parduodant bilietus, nenuostabu, jeigu kai kurios aviakompanijos gali patirti daugiau nuostolio dabar skraidydamos, negu stovėdamos ant žemės balandžio mėnesį“, – antradienį savo paskyroje rašė aviacijos ekspertas.

Pavasarį visame pasaulyje įvedant apribojimus kelionėms, oro linijos buvo priverstos nutupdyti kone visus savo lėktuvus. Padangėse liko pavieniai orlaiviai, daugiausiai – vykdantys repatriacinius ar krovininius reisus.

Skaitmeninės skrydžių informacijos teikimo bendrovės OAG ekspertai prognozuoja, kad tik 2024 metais skraidančių keleivių bus tiek, kiek šių metų pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius