Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Grįžtantieji į Jungtinę Karalystę atrado būdą, kaip išvengti saviizoliacijos viešbučiuose

Iš „raudonojo sąrašo“ šalių į Jungtinę Karalystę (JK) grįžtantys keleiviai surado būdą, kaip išvengti privalomos 10 dienų saviizoliacijos viešbučiuose ir sutaupyti šimtus svarų sterlingų.
Pavasaris Stambule
Pavasaris Stambule / Zumapress/Scanpix nuotr.

Pagal dabar galiojančią tvarką, iš „raudonojo sąrašo“ šalių grįžtantys JK arba Airijos gyventojai privalo karantinuotis vyriausybės patvirtintuose viešbučiuose ir patys susimokėti už gyvenimą juose.

Minėtos taisyklės taikomos tik žmonėms, kurie iš „raudonojo sąrašo“ šalių į JK sugrįžo per pastarąsias 10 dienų. Kitaip tariant, iš „raudonojo sąrašo“ į JK grįžtantiems žmonėms tereikia 10 dienų praleisti trečiosiose šalyse ir iš jų jau vykti į JK, kur galės saviizoliuotis savo namuose. Vienais iš tokių „vartų“ į JK tapo Turkija.

Turkija tapo itin patrauklia laikinąja stotele JK gyvenantiems Pakistano, Indijos ir Bangladešo piliečiams, kurių gimtosios šalys įtrauktos į „raudonąjį sąrašą“.

Palyginimui, praleisti 10 dienų Turkijos viešbučiuose kainuoja nuo 450 svarų sterlingų arba 1 300 svarų sterlingų mažiau nei britiškuose viešbučiuose, o kai kurie JK gyventojai sugebėdavo 10 dienų praleisti Turkijoje už 100 svarų sterlingų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius