Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Idėja šventėms – į Kaliningradą. Ar verta?

Sutikti Naujuosius metus kasmet į Kaliningradą atvyksta 30–40 tūkst. turistų. Kelionių organizatoriai svarsto, kad įsigaliojus supaprastintam elektroninių vizų išdavimui, šiais metais miestas tampa populiaria naujamečio turizmo kryptimi. Šventinėje miesto programoje bus galima aplankyti ir kalėdinę parodą, ir šėlti su didžėjais po atviru dangumi, rašoma pranešime spaudai.
Kaliningradas prieš žiemos šventes
Kaliningradas prieš žiemos šventes / 123rf.com nuotr.

Kaliningradas – bene pats vakarietiškiausias Rusijos miestas, kuriame susipina rusiška ir vokiška kultūros, rašoma pranešime spaudai. Įsigaliojus supaprastintam elektroninių vizų išdavimui į Kaliningrado sritį, šis kraštas atsidūrė turistų iš kitų šalių lankytinų vietų žemėlapyje, taip pat ir lietuvių.

Rusijos pasienio tarnybos duomenimis, labiausiai turistų srautai į Karaliaučiaus sritį sausį-rugsėjį išaugo iš Lietuvos – 107,4 proc. Antra buvo Lenkija (65,8 proc.), trečia – Indija (47,8 proc.), toliau sekė Latvija (41,4 proc.) ir Prancūzija (36,5 proc.). Kaip gauti elektroninę vizą skaitykite čia.

Miestas, pajutęs augančius turistų srautus, tam pasiruošė – artėjant didžiausioms metų šventėms čia nusimato gausybė kalėdinių renginių.

Šventinis sezonas prasideda gruodžio 11–15 dienomis, parodų centre vyksiančioje Kalėdų mugėje, kurioje vietos gyventojai ir svečiai galės išvysti šurmuliuojantį Kalėdų miestelį. „Smalsu išvysti ir palyginti, kaip skiriasi ši ir kitos tradicinės Vakarų Europos šalių mugės“, – sakė patyręs keliautojas ir tarptautinių kelionių autobusu organizatorių „Eurolines“ vadovas Edmundas Pavlovas. Jis pastebėjo, jog stačiatikių Kalėdoms vykstant tik sausio mėnesį, šiam sezonui Kaliningrade pradėta ruoštis labai anksti.

Kalėdinis miestelis įsikurs ir miesto aikštėje, priešais Tarybų rūmus, kur vyks pagrindinė miesto mugė. Aikštėje jau išlieta didžiulė čiuožykla ir pastatyta dešimtys medinių namelių, kuriuose keliautojai galės įsigyti suvenyrų, dovanų ar išbandyti Kaliningrado srities šventinius patiekalus.

Keliautojas pasakojo, kad skirtingais metų laikais Kaliningradas atsiskleidžia įvairiausiomis spalvomis, tačiau žiema į miestą atneša idiliškas akimirkas.

Naujieji metai – svarbi šventė Kaliningrade. „Miestas šiuo metų laiku atrodo išties žavingai. Akmenuotos gatvelės, daugybė bažnyčių, gotikinio stiliaus miniatiūriniai namai – miestas atrodo kaip iš atviruko. Ypač žiemą, kai krinta sniegas, dega gatvės žibintai, pastatai pasidabina šviečiančiomis girliandomis, įžiebiamos elegantiškos eglutės ir šviesos instaliacijos“, – pasakojo E.Pavlovas.

Naujųjų metų išvakarėse Kaliningradas nušvis įvairiausiomis spalvomis: miesto centras pasidabins žibintais, o šviesų instaliacijas vainikuos šventinis fejerverkas. Įdomu tai, jog pagrindinė Naujųjų metų šventė Kaliningrade, Pergalės aikštėje, vyks 2020 m. sausio 1 d. Tradiciškai šventė vyksta nuo 13 val. iki 18 val.

Tačiau neverta apsigauti, švenčiant naujuosius metus čia gausu ir aktyvių pramogų vakarėlių mėgėjams. 2020-ųjų išvakarėse Aukštutinio ežero apylinkėse vyks Naujųjų metų festivalis su šokiais iki ryto, kuriuos užves gausybė didžėjų. Taip pat čia veiks ir čiuožykla, gastronomijos kioskeliai. Negana to, daugelis restoranų Kaliningrade šia proga parengė įdomias pramogines programas, šventines vakarienes, konkursus ar net viduramžių šou.

Šventiniu periodu lankantis Kaliningrade galima aplankyti ir miesto kultūros centrus. „Didžiausią įspūdį palieka Pasaulio Okeanijos muziejus bei Gintaro muziejus“, – pasakojo keliautojas.

123rf.com nuotr./Kaliningradas prieš žiemos šventes
123rf.com nuotr./Kaliningradas prieš žiemos šventes

Pasaulio Okeanijos muziejuje verta apžiūrėti plačias jūrų moliuskų ir koralų kolekcijas, pamatyti kokiais laivais buvo tyrinėjami vandenynai. Krantinėje stovi prišvartuotas antrojo pasaulinio karo laikų povandeninis laivas, į kurį galima patekti ir išvysti kokiose erdvėse dirbo, miegojo ir valgė jūreiviai. Okeanijos muziejui taip pat priklauso keli iš įspūdingiausių miesto vartų: Karaliaus vartai bei Friedrichsburgo vartai. Su vokiškąja Karaliaučiaus istorija galima susipažinti lankant Friedlando vartus. Šiuo metu čia įsikūręs miesto muziejus, kurio ekspozicija skirta prieškario istorijai.

„Aplankyti miestą šaltuoju periodu – verta. Galima išvysti kalėdinį miestą, paragauti nacionalinės virtuvės patiekalų, sudalyvauti linksmybėse, pasigėrėti unikaliu vandens ir vėjo nugairintu gamtos grožiu lankantis šokančiame miške, juk Kalėdos – šventė kuri suartina“, – pasakojimą pabaigė E.Pavlovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius