Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Imantas Greitmanas per tris savaites dviračiu įveikė 4358 kilometrus

Imantas Greitmanas visada atsimins šią rugpjūčio 14-ąją. Jis įveikė „Northcape4000“. 18 parų, 4358 km, 11 šalių, 24 tūkst. metrų įkalnių, 125 dalyviai iš viso pasaulio ir vienintelis lietuvis, pasivadinęs Velofanu. Finišo vietoje jis iškėlė Lietuvos trispalvę ir taip pasveikino Lietuvą su šimtmečiu.
Imantas Greitmanas
Imantas Greitmanas

Imantas Greitmanas, savo žygį karštoje Italijoje pradėjęs pries tris savaites, ketvirtadienį pasiekė kelionės tikslą – šiauriausią Norvegijos tašką.

Kasdien jis vidutiniškai nuvažiuodavo 200 kilometrų. Kentė didžiausius Europos karščius ir šarmojo šiaurėje, kur vos šiek tiek virš nulio.

Lietuvą įveikė gana sėkmingai ir sulaukė aistringo draugų ir fanų palaikymo. Vos išvažiavęs į Latviją ties Žeimeliu, Imantas turėjo nemažai kilometrų dardėti žvyrkeliu.

Estijoje, Suomijoje ir Norvegijoje laukė atgaiva, pereinanti į darganą ir žvarbų vėją. Paskutinės kelionės dienos – lyg Dievo dovana. Norvegijos gamta atsiskleidė visu grožiu. Tai nereiškia, kad buvo lengva.

Atvykęs į finišo vietą Imantas nusifotografavo ir trumpai pasveikino Lietuvą su 100 metų sukaktimi. Tam ir buvo pašvęstas jo žygis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius