-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanija aplenkė JAV pagal turistų skaičių

Ispanija, kaip prognozuojama, aplenkė Jungtines Valstijas ir atsidūrė antroje vietoje pagal atvykstančių turistų skaičių. O pirmoje vietoje išlieka Prancūzija, pirmadienį pranešė Jungtinių Tautų Pasaulinė turizmo organizacija (PTO).
Po Andalūziją P.Picasso, E.Hemingway, A.Banderaso keliais
Ispanija aplenkė JAV pagal turistų skaičių / 15min.lt/Jurgitos Lapienytės nuotr.
Temos: 2 Ispanija Turizmas

Pernai Ispanijoje apsilankė apie 82 mln. turistų, žurnalistams sakė PTO vadovas Zurabas Pololikašvilis. Galutiniai duomenys bus paskelbti pavasarį.

Jis nepateikė JAV duomenų, taip pat nepaaiškino, kas paskatino Ispanijos pakilimą į antrą vietą, nepaisant to, kad rugpjūtį Barselonoje buvo įvykdytas teroro aktas, o Katalonija siekia atsiskirti.

PTO turizmo tendencijų skyriaus vadovas Johnas Kesteris pridūrė, kad „viskas rodo“, jog Prancūzija pernai išlaikė pirmaujančią poziciją. Jo teigimu, apskritai praėję metai pasauliniam turizmo sektoriui buvo geri, nes turistų skaičius šoktelėjo 7 proc. – daugiausia per septynerius metus.

Ypač gerais rezultatais gali džiaugtis Europa, kur turistų skaičius išaugo 8 proc. Juos ypač viliojo Viduržemio jūra ir saulė.

„Mes matome, kad kelionių į Europą paklausa yra labai didelė. Stebime spartų atsigavimą Prancūzijoje“, – sakė J.Kesteris.

Remiantis 2016 metų duomenimis, Ispanija sulaukė 75,3 mln. turistų ir nusileido Jungtinėms Valstijoms, kuriose apsilankė 75,6 mln. turistų. O pirmoje vietoje buvo Prancūzija su 82,6 mln. turistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius