-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos kurorte uždrausta vilkėti futbolo marškinėlius: taip sieks sumažinti turistų girtavimą

Vienoje iš populiariausių Maljorkos vakarėlių vietų į restoranus uždrausta įeiti žmonėms, dėvintiems futbolo marškinėlius, rašoma „Euronews“.
Futbolo marškinėliai
Futbolo marškinėliai / Vida Press nuotr.

Nors atostogų sezonas dar tik prasidėjo, Playa de Palma verslininkai jau pavargo nuo girtų turistų. Jie susivienijo, kad sukurtų aprangos kodą, kurio privalės laikytis lankytojai, nes kitu atveju jie nebus įleisti į tam tikrus barus ir restoranus.

Į draudžiamų drabužių sąrašą įtraukti maudymosi kostiumėliai, futbolo apranga ir bet kokie iš gatvės prekeivių įsigyti aksesuarai, pavyzdžiui, auksinės grandinėlės ar kepurės su skėčiais. Taip pat nebus galima išsirengti, nes žmonės be marškinėlių irgi nebus aptarnaujami.

Ispanijos Playa de Palmos mieste šio draudimo kol kas laikosi 11 restoranų, o prie įėjimų yra QR kodai, kuriais žmonės gali pasitikrinti, ką galima dėvėti, o ko ne.

Dienos metu į tai bus žvelgiama lanksčiau, tačiau naktį, kai nepageidaujamo elgesio būna daugiausiai, tolerancijos nebus.

Vakarėlių kelionių kryptys kovoja su girtais turistais

Balearų salose su neblaiviais keliautojais griežtai kovojama nuo 2020 m. Čia taikomos įvairios priemonės, kuriomis siekiama paskatinti daugiau pelno atnešančius lankytojus.

Šis vadinamasis „perteklinis dekretas“ taikomas Magalufo, Playa de Palmos ir San Antonijaus kurortuose Ibizoje. Šiose populiariose vakarėlių atostogų vietose, be kitų priemonių, siekiant pažaboti besaikį alkoholio vartojimą, uždrausti pasiūlymai „išgerk viską, ką gali“, „laimės valandos“ ir kt.

Vida Press nuotr. / Playa de Palma, Ispanija
Vida Press nuotr. / Playa de Palma, Ispanija

Balearų salų prezidentė Francina Armengol teigė, kad perteklinis turizmas regione „nėra sveikintinas“.

„Tai nėra nei toks turizmas, kokio norime, nei toks, kokio nusipelnė gyventojai“, – sakė ji šių metų pradžioje, prieš prasidedant vasaros sezonui.

Tačiau Playa de Palmoje įsikūrę verslininkai nemano, kad Balearų salų pastangos apriboti girtų turistų skaičių duoda rezultatų.

Playa de Palma vadybininkas Pedro Marinas ir vyriausiasis vadybininkas Juanas Miguelis Ferreras vietos žiniasklaidai teigė, kad nuo gegužės 10 d. pastebėjo dideles turistų grupes, čia norinčias tik vartoti alkoholį.

Vida Press nuotr. / Playa de Palma, Ispanija
Vida Press nuotr. / Playa de Palma, Ispanija

Jie iš anksto daug neužsisako, apsistoja tik kelioms naktims ir paprastai išleidžia apie 40 eurų per dieną: „Dažniausiai alkoholiui ir alaus skardinėms, kurias vartoja gerdami gatvėje“.

Kai ankstyvą rytą turistai grįžta į viešbutį, jie būna tokie girti, kad negali vaikščioti, sako verslininkai. Dažnai jie vieni lieka gulėti ant šaligatvio.

„Galbūt alkoholio prieinamumas ir buvo kontroliuojamas „viskas įskaičiuota“ viešbučiuose, tačiau problema yra gatvėse“, – sakė jie.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius