Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ispanijos kurortui įgriso nepadorūs turistai: dalins tūkstantines baudas

Planuojate vykti atostogų į Maljorką? Įsidėkite daugiau drabužių, rašo CNN. Palmos valdžia pradėjo kovą su turistų viešomis nuogybėmis, gėrimu, lytiniais aktais ir asocialiu elgesiu.
Maljorka
Maljorka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Maljorkos sostinė paskelbė naujas taisykles, kuriomis skatina turistus elgtis atsakingai, nes kitaip jie susilauks nemenkų baudų.

„Šis nutarimas neišspręs visų problemų, bet suteiks policijai įrankius darbui, – sakė Angelica Pastor iš Palmos savivaldybės. – Tikiuosi, kad tai pagerins miestą, kad visi geriau sugyventume laisvalaikio zonose.“

Naujos priemonės panašios į tas, kurias 2017 m. buvo paskelbtos Magalufe – pagrindiniame salos kurorte. Jų imtasi dėl vietinių skundų atvykėlių elgesiu. Nors turistai yra pagrindinis „pramogų sala“ tituluojamos Maljorkos pajamų šaltinis, tačiau dažnai jie savo elgesiu erzina vietinius.

Tiesa, naujosios taisykles Maljorkoje įsigalios po šių metų vasaros. Jos policijai suteiks daugiau teisių kontroliuoti salos pramogų industriją bei iškart išrašyti baudas pažeidėjams.

Pavyzdžiui, jeigu vaikščiosite po miestą neprisidengę viršutinės kūno dalies, galėsite gauti baudą iki 3 tūkst. eurų. Jeigu turėsite lytinių santykių viešoje vietoje – taip pat lauks bauda.

Bus draudžiama ir šokinėti į baseinus iš viešbučių balkonų, taip pat – pardavinėti „juoko dujas“ (diazoto monoksidą).

Naujomis taisyklėmis bus siekiama sutramdyti ir kai kuriuos vietinius, kad šie su turistais nepradėtų suvedinėti sąskaitų patys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius