Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Ispanijos turizmo sektoriui 2020-ieji buvo prasčiausi metai per pusę amžiaus

Per praėjusius metus Ispanija sulaukė mažiau nei 20 mln. turistų iš užsienio, turizmo sektoriaus pajamos sunyko 75 proc., praneša leidinys „El Pais“.
Maljorka be turistų
Maljorka be turistų / imago images/ThomasReiner.pro/Scanpix nuotr.
Temos: 2 Ispanija Turizmas

Jis konstatuoja, kad turistų srautas į Ispaniją 2020-aisiais buvo mažiausias nuo 1968-ųjų, o pajamos sunyko nuo 110 mlrd. eurų užpernai iki 46 mlrd. eurų pernai.

„Turizmas Ispanijoje išgyvena didžiausią krizę istorijoje. Šio sektoriaus indėlis į šalies bendrąjį vidaus produktą sumenko nuo 12,4 proc. 2019-aisiais iki šiek tiek daugiau nei 4 proc. praėjusiais metais“, – leidinys cituoja Ispanijos pramonės, prekybos ir turizmo ministrę Maria Reyes Maroto.

Jos žodžiais, viltys šiems metams išlieka miglotos – atsigavimas kol kas toks nereikšmingas, kad daugelis turizmo organizatorių, vos atidarę, vėl užvėrė duris.

„Smarkiai nukentėjo ir paplūdimių turizmas. Daugelis viešbučių tebėra uždaryti ir nežino, kada galės atsidaryti. Tušti gultai, apleistos promenados – vaizdas katastrofiškas“, – rašo „El Pais“.

Ispanijos turizmo sektoriaus atstovai nesitiki jokio esminio pagerėjimo trumpalaikėje perspektyvoje. Tarp problemų – ne tik pandemija, bet ir gyventojų perkamosios galios kritimas, brexitas, stiprėjanti taupymo tendencija.

„Tačiau yra ir optimistinių lūkesčių. „Funcas“ tyrimai pranašauja turizmo atsigavimą 40 proc. šiemet ir 80 proc. kitąmet. Žemiausias taškas pasiektas, toliau reikėtų laukti stipraus atšokimo, tikintis, kad masinis skiepijimas nestrigs“, – pažymi leidinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius