Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 12 11 /2019 12 16

Išrinktos geriausios Kalėdų mugės Europoje: tarp nugalėtojų – ir Lenkija

Beveik 290 tūkst. žmonių iš 116 šalių balsavo, kurios Kalėdų mugės Europoje yra pačios geriausios. Europos Komisijos turizmo skatinimo tinklalapyje „European Best Destinations“ paskelbta, kad pačia gražiausia išrinkta esanti Budapešte.
Kalėdų mugė Budapešte – geriausia Europoje
Kalėdų mugė Budapešte – geriausia Europoje / Advent Feast at the Basilica nuotr.

Šilta spalva aplinką nudažančios Kalėdų lemputės, puošni žaliaskarė, vietinio maisto gardumynai, karštas vynas ir imbieriniai sausainiai, ledo čiuožykla, originalios rankų darbo Kalėdų dovanos, šventinės muzikos koncertai – tai ingredientai, kurių ieškoma tobuloje Kalėdų mugėje, kurioje galima pasisemti šventinės nuotaikos.

Anksčiau net po tris kartus šio sąrašo viršūnėje buvo atsidūrę Strasbūras ir Zagrebas, o praėjusiais metais laurus susišlavė Talinas.

„European Best Destinations“ yra Briuselyje įsikūrusi organizacija, skirta skatinti Europos turizmą ir kultūrą. Ši organizacija bendradarbiauja su Europos Komisijos EDEN tinklu (didžiausias pasaulyje turizmo skatinimo tinklas).

1. Budapeštas, Vengrija

123rf.com nuotr./Budapeštas, Vengrija
123rf.com nuotr./Budapeštas, Vengrija

Keliautojai jau seniai be galo pamilę Advento šventę prie miesto bazilikos, kuri ne vienam daug metų iš eilės yra geriausia Kalėdų mugė. O šiemet – ir oficialu: Advento šventė Bazilikoje yra gražiausia Kalėdų mugė Europoje!

Pasivaišinkite karšto vyno puodeliu, pačiuožinėkite ant ledo čiuožyklos ir pasmaguriaukite tradicinės vengriškos virtuvės skanumynais. Nepraleiskite ir šviesų šou vakare – čia vyksta didžiausias 3D šviesų šou Europoje.

Daug dėmesio čia skiriama ir ekologijai bei bendruomenei. Vyksta labdaros koncertai, naudojami ekologiški puodeliai ir pan.

2. Viena, Austrija

123rf.com nuotr./Viena, Austrija
123rf.com nuotr./Viena, Austrija

Viena kasmet išdidžiai stovi ant gražiausių Kalėdų mugių Europoje podiumo. Bene labiausiai žinoma mugė visame pasaulyje – tradicinis šventinis miestelis, išdygstantis prie miesto Rotušės. Erdvė čia virsta magiška šalimi iš pasakos.

3. Gdanskas, Lenkija

Gdansko Kalėdų mugės nuotr./Gdanskas, Lenkija
Gdansko Kalėdų mugės nuotr./Gdanskas, Lenkija

Tai bene romantiškiausia Kalėdų mugė visame žemyne. Čia įkurtas specialus kampelis įsimylėjėliams, kur poros gali pasibučiuoti po amalu ir tikėtis ilgai besitęsiančios meilės.

4. Briuselis, Belgija

„Scanpix“/AP nuotr./Briuselis, Belgija
„Scanpix“/AP nuotr./Briuselis, Belgija

„Winter Wonders“ („Žiemos stebuklų“) miestelį kasmet aplanko apie 2,5 mln. žmonių! Tai viena gražiausių švenčių šiame senoviniame mieste, pilna klasikinių kalėdinių atributų. Yra ir čiuožykla, didinga eglė, magiškos šviesos ir gurmaniški užkandžiai.

5. Monbeljaras, Prancūzija

lumieres-de-noel.fr nuotr./Monbeljaras, Prancūzija
lumieres-de-noel.fr nuotr./Monbeljaras, Prancūzija

Monbeljare įsikuria gražiausia Kalėdų mugė Prancūzijoje. Ji garsėja savo įspūdingomis iliuminacijomis, o pats miestas yra be galo šarmingas ir autentiškas. Pasijusite kaip nusikėlę į senovinį kalėdinį filmą.

6. Bazelis, Šveicarija

Basel.com nuotr./Bazelis, Šveicarija
Basel.com nuotr./Bazelis, Šveicarija

Bazelis kasmet vadinamas gražiausia Šveicarijos Kalėdų muge, kurią sukuria senos tradicijos. Auksine lempučių šviesa sutviska ne tik prekybininkų nameliai, bet ir aplinkiniai pastatai, medžiai...

7. Mecas, Prancūzija

Philippe Gisselbrecht -Benoit Lapray / Inspire Metz nuotr./Mecas, Prancūzija
Philippe Gisselbrecht -Benoit Lapray / Inspire Metz nuotr./Mecas, Prancūzija

Kalėdos Mece džiugina net šešiose pagrindinėse miesto aikštėse. Jose rasite originalių rankų darbo dovanų, o imbieriniai sausainiai vadinami vienais skaniausių visoje šalyje!

8. Klužas–Napoka, Rumunija

familiondecraciun.ro nuotr./Klužas–Napoka, Rumunija
familiondecraciun.ro nuotr./Klužas–Napoka, Rumunija

Kalėdų mugė šiame Rumunijos mieste kasmet patenka tarp mėgiamiausių europiečių kalėdinių miestelių. Čia rengiama šventė visai šeimai – veiklos ras ir vaikai, ir seneliai, ir net šeimos augintiniai. Tai be galo draugiška vieta, kuri nukelia į kalėdinę pasaką.

9. Valkenburgas, Nyderlandai

kerststadvalkenburg.nl nuotr./Valkenburgas, Nyderlandai
kerststadvalkenburg.nl nuotr./Valkenburgas, Nyderlandai

Čia jus pasitiks magiška atmosfera, kurią kuria žybsinčių lempučių galybė ir gražiai dekoruota eglė. Užuosite, pajusite ir paragausite Kalėdų! Mieste yra net originalios Kalėdų mugės požemiuose – nepralenkite jų. Valkenburge rasite net ir iš smėlio sukurtų gražių skulptūrų.

10. Novi Sadas, Serbija

123rf.com nuotr./Novi Sadas, Serbija
123rf.com nuotr./Novi Sadas, Serbija

Nors į balsavimą Novi Sadas buvo įtrauktas tik šiemet, jis iškart tapo viena geriausių Kalėdų mugių Europoje ir pačia geriausia Serbijoje. Didžiausia atrakcija čia – Dainuojanti Kalėdų eglė, prie kurios kasdien net dešimčia kalbų gieda vaikų ir suaugusiųjų chorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius