Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Italija atvėrė sienas, o Lietuvos ambasadorius įspėja apie socialinius ir turistinius iššūkius

Nuo birželio 3 dienos Italija atvėrė savo sienas Europos Sąjungos, Jungtinės Karalystės, Vatikano, San Marino ir Monako gyventojams, keliauti šalies viduje taip pat galima. Pasak Lietuvos ambasadoriaus Italijoje Ričardo Šlepavičiaus, nors koronavirusas šalyje suvaldytas, infekcija nebėra vienintelis galvos skausmas keliautojams. Jiems nuo šiol reikėtų atidžiau planuoti keliones, mat po krizės dar neatsidarė ne tik daugybė restoranų, bet ir viešbučių.

R.Šlepavičiaus teigimu, turizmas ir kultūra Italijoje sukuria apie 15 proc. bendrojo vidaus produkto. Garsiai kalbant, kad šalis susiduria su didžiausia ekonomine krize nuo Antrojo pasaulinio karo, ambasadoriaus teigimu, italai neturi kito pasirinkimo, kaip tik stengtis grįžti į turistų akiratį.

Kita vertus, ambasadorius tikina, kad ekonomika nėra vienintelis veiksnys. Anot R.Šlepavičiaus, kaži, ar šalis ryžtųsi atverti sienas, jei ne mažėjantys koronaviruso susirgimo skaičiai.

„Jeigu tai nebūtų faktorius, nebūtų sienos atidarytos niekur“, – sako jis.

Pauliaus Jurkevičiaus nuotr./Ambasadorius Ričardas Šlepavičius mažojoje ambasados posėdžių salėje nutarė pakabinti originalią prieškario Lietuvos ambasados Romoje „Villa Lituania“ nuotrauką
Pauliaus Jurkevičiaus nuotr./Ambasadorius Ričardas Šlepavičius mažojoje ambasados posėdžių salėje nutarė pakabinti originalią prieškario Lietuvos ambasados Romoje „Villa Lituania“ nuotrauką

Pasak ambasadoriaus, koronaviruso padėtis šalyje yra vis gerėjanti. Pastaruoju metu naujų susirgimų augimas tėra 0,1-0,2 procento, o Romoje fiksuojamų susirgimų skaičius panašius į Lietuvos, iki 10 per parą.

Tas elgsenos pokytis labai stiprus, labai matomas.

Ir nors virusą suvaldyti, panašu, pavyko, jo sukelti socialinio gyvenimo pokyčiai dar išliks ilgam. Pasak R.Šlepavičiaus, didelė tikimybė, kad atvykstantiems turistams italas nei rankos paspaus, nei apkabins.

„Jeigu anksčiau italai ne tik paspausdavo ranką, bet ir apsikabindavo žmones, draugus, tai dabar rankų neduoda, distancijos laikomasi. Tas elgsenos pokytis labai stiprus, labai matomas“, – sako ambasadorius.

Norintys keliauti į Italiją, pasak R.Šlepavičiaus, turėtų atidžiai suplanuoti kelionę – koks jos tikslas, kur vykstama, mat gali laukti nemažai netikėtumų.

Vienas jų – į muziejų būsite įleisti tik iš anksto rezervavę laiką, dėl sunkios ekonominės padėties ir turistų stokos nedirba daugybė restoranų, taip pat ne visi viešbučiai priima keliautojus.

„Reikia įvertinti visas aplinkybes – kur vykstama, kokie viešbučiai, koks tas kelionės planas“, – teigia pašnekovas.

Žiūrėkite visą interviu su Lietuvos ambasadoriumi Italijoje R.Šlepavičiumi:

VIDEO: Italija atsiveria turistams. Lietuvos ambasadorius R.Šlepavičius apie koronavirusą ir patarimus keliaujantiems

Laiko suplanuoti kelionei į Italiją yra, mat kol kas iš Lietuvos į ją patekti labai sudėtinga. Tiesa, pasak ambasadoriaus, jo žiniomis, kai kurios oro linijos jau planuoja atnaujinti tiesioginius skrydžius.

Užsienio reikalų ministerija skelbia, kad vykstant į Italiją rekomenduojama imtis atsargumo priemonių. Sveikatos apsaugos ministerija pirmadienį paskelbė, kad grįžtant iš Italijos dar kurį laiką bus būtina 14 dienų saviizoliacija. Ji netaikoma atvykusiems iš šių 24-ių valstybių.

VIDEO: Atnaujinami skrydžiai iš Vilniaus: ką reikia žinoti pasiilgusiems keliauti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius