-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 10 /16:22

Izraelis nuo ketvirtadienio izoliuojasi – kas laukia keliones ten įsigijusių?

Izraelis ėmėsi vienų griežčiausių priemonių pasaulyje siekdamas sustabdyti koronaviruso (COVID-19) plitimą – vietos televizija tai pavadino „tarptautine izoliacija“. Nuo ketvirtadienio į šalį norintys atvykti turistai privalės 14 dienų izoliuotis ir įrodyti, kad turi vietą tam. Į šią šalį turistus vežantis kelionių organizatorius „Tez Tour“ kelionių pardavimus į šią šalį sustabdė, tačiau suplanuotos nebūtinai atšaukiamos.
Kariai prie įvažiavimo į Betliejų, kuris uždarytas dėl koronaviruso
Kariai prie įvažiavimo į Betliejų, kuris uždarytas dėl koronaviruso / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Izraelis užsidaro į tarptautinę izoliaciją“, – „Channel 12“ paskelbė pirmadienio vakarą, kai buvo pristatytos naujos taisyklės į šalį atvykstantiems asmenims. Izraelio piliečiai jau nuo antradienio turės 14-ai dienų karantinuotis. Užsieniečiai – nuo ketvirtadienio, ir tik namuose, o ne, pavyzdžiui, viešbučiuose. Jeigu negalės įrodyti, kad turi kur prabūti dvi savaites užsidarę – į šalį bus neįleisti. Lietuvos Respublikos ambasada Izraelyje rekomenduoja šiuo metu susilaikyti nuo kelionių į Izraelį.

Lietuvos organizatoriai keliones į Izraelį organizuoja tik reguliariaisiais skrydžiais, užsakomųjų skrydžių šiai krypčiai nėra, 15min teigė Lietuvos turizmo asociacijos vykdančioji direktorė Milda Plepytė.

Iš Lietuvos į Izraelį skraidina žemų kaštų oro linijos „Ryanair“ ir „Wizz Air“. Pastaroji bendrovė jau pranešė, kad nuo kovo 12 d. sustabdo skrydžius į Tel Avivą ir Eilatą. Iš „Ryanair“ naujienų kol kas nėra.

Vienas didžiausių kelionių organizatorių Lietuvoje „Tez Tour“ 15min informavo, kad nuo antradienio ryto yra sustabdytas kelionių į Izraelį pardavimas, tačiau jau suplanuotos kelionės nebūtinai atšaukiamos. Bendrovės Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė teigė, kad keliones į Izraelį įsigijusiems klientams patariama keisti kryptį, datą arba nutraukti sutartį.

„Tez Tour“: nėra rekomendacijos į šalį nevykti

Užsienio reikalų ministerija nėra sugriežtinusi rekomendacijų kelionėms į Izraelį, taip pat nesame gavę oficialios pozicijos ir iš Izraelio biuro, tad keliautojų prašymus nutraukti sutartis vertiname individualiai“, – 15min teigė I.Aukštuolytė, paklausta apie sutarties nutraukimo sąlygas.

Lietuvos URM antradienį atnaujino rekomendacijas dėl kelionių į šią šalį, tačiau nėra rekomenduojama nevykti.

„Tez Tour“ atstovės teigimu, kol nėra sugriežtintų URM rekomendacijų į šalį nevykti, kelionių organizatorius neturi pareigos nutraukti sutarčių visiems keliautojams.

„Atkreiptinas dėmesys į tai, kad reguliariųjų skrydžių bendrovės skrydžius vykdo, o keliautojams nėra uždrausta vykti į šalį. Keliautojai, jeigu turi galimybę gyventi 2 savaites šalyje, įleidžiami į šalį. Keliautojas pats pasirenka – vykti į šalį ar ne“, – vėliau situaciją plačiau pakomentavo I.Aukštuolytė.

Kai kurios „Tez Tour“ parduotos kelionės yra atšaukiamos – tos, kurios turėjo vykti „Wizz Air“ skrydžiais. „Mūsų keliautojai, kurie yra įsigiję keliones su šios kompanijos skrydžiais, į kelionę nevyks, sutartys bus nutrauktos. Skrydžių kompanija „Ryanair“ iki šiol skrydžių neatšaukė. Suplanuotos kelionės su šia aviakompanija, esant keliautojų pageidavimų, vyks“, – teigė I.Aukštuolytė.

Artimiausia „Tez Tour“ organizuojama kelionė numatyta kovo 12 d. Tądien ir įsigalios naujieji draudimai turistams. Atvykę į šalį jie turės įrodyti, kad gali saviizoliuotis 14-a dienų, kitaip į šalį nebus įleisti. Apie tai pirmadienio vakare pranešė Izraelio valdžia.

„Lietuvos kelionių organizatoriai savo veiklą vykdo vadovaudamiesi Užsienio reikalų ministerijos rekomendacijomis, – aiškino M.Plepytė. – Šiai akimirkai URM atnaujintų rekomendacijų dėl Izraelio neturi. Jeigu atsirastų rekomendacija nevykti, tuomet kelionių organizatoriai reaguotų ir suteiktų turistams teisę arba susigrąžinti sumokėtus pinigus arba, pavyzdžiui, galimybę keisti kelionės kryptį ar datą. Kiekviena situacija yra vertinama individualiai.“

Daugiau apie tai, kokių priemonių imasi Izraelis, skaitykite čia.

Turistų keliones į Izraelį iš Lietuvos šiuo metu organizuoja ir „West Express“. Bendrovė teigė dabar priimanti sprendimus ir apie juos informuos vėliau.

Užsienio reikalų ministerija šiuo metu dėl koronaviruso protrūkio rekomenduoja laikinai nevykti į Kiniją, Pietų Korėją ir Italiją, o keliaujant į Europos Sąjungos ir Šengeno erdvės šalis bei Jungtinę Karalystę rekomenduojama imtis atsargos priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius