Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK įsigaliojo saviizoliacija viešbučiuose – keliautojas turės pats susimokėti 1 750 svarų sterlingų

Nuo vasario 15 d. visi iš „raudonojo sąrašo šalių“ į Angliją, Velsą ir Šiaurės Airiją atvykstantys Jungtinės Karalystės (JK) gyventojai ir Airijos piliečiai privalės 10 dienų izoliuotis viešbučiuose, už kuriuos turės susimokėti. Kitų šalių gyventojams atvykimas iš „raudonojo sąrašo šalių“ į JK yra draudžiamas.
JK įsigaliojo saviizoliacija viešbučiuose
JK įsigaliojo izoliacija viešbučiuose / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Anglija, Velsas ir Šiaurės Airija

Privaloma JK ir Airijos gyventojų, atvykusių iš „raudonojo sąrašo šalių“ į Angliją, Velsą ir Šiaurės Airiją, izoliacija vyks vyriausybės patvirtintuose Anglijos viešbučiuose, už kuriuos izoliuojamiems asmenims reikės susimokėti po 1 750 svarų sterlingų. Ši suma apima gyvenimą viešbutyje, transportą ir testavimą dėl koronaviruso. Kiekvienam papildomam suaugusiajam arba vyresniam nei 12 metų vaikui izoliacija viešbutyje kainuos 650 svarų sterlingų, o vaikui nuo 5 iki 12 metų – 325 svarai sterlingų.

Pabrėžtina, kad asmenims, vykstantiems iš „raudonojo sąrašo šalių“ į Velsą ir Šiaurės Airiją, teks izoliuotis Anglijos viešbučiuose ir tik vėliau tęsti kelionę.

Viešbučių kambarius būtina rezervuoti iš anksto, dar prieš atvykimą į Angliją, pasinaudojus vyriausybiniu tinklapiu.

Škotija

Škotijos vyriausybė paskelbė, jog visi keleiviai atvykstantys į Škotiją lėktuvais, nepriklausomai iš kokios šalies jie atvyko, privalės izoliuotis viešbučiuose.

Baudos

Asmenims, nepaklususiems aukščiau minėtai tvarkai, gresia baudos nuo 5 000 iki 10 000 svarų sterlingų, o žmonėms, atvykusiems iš „raudonojo sąrašo šalių“, tačiau savo kelionių anketoje nurodžiusiems kitą šalį, grės laisvės atėmimas iki 10 metų.

Papildomas testavimas

Taip pat išlieka reikalavimas visiems keleiviams prieš atvykstant į JK atlikti testą dėl koronaviruso likus ne daugiau 72 valandoms iki kelionės pradžios ir pateikti britų pasieniečiams neigiamus testo rezultatus, jei bus norima patekti į šalį. Testo rezultatų nepateikusiems asmenims gresia baudos iki 500 svarų sterlingų.

Visiems į JK atvykusiems asmenims ir toliau galios reikalavimas būti izoliacijoje iki 10 dienų. Atvykėliai privalės pateikti savo kontaktines detales ir adresą (kur jie gyvens izoliacijos metu). Iki izoliacijos vietos atvykėliams leidžiama keliauti ir viešuoju transportu.

Visiems į JK atvykusiems keleiviams bus privaloma pasitikrinti antrąją ir aštuntąją izoliacijos dieną, nepriklausomai kur vykdoma 10 dienų izoliacija – namuose ar viešbutyje. Nacionalinės sveikatos tarnybos (NHS) testai kainuos 210 svarų sterlingų. Neatlikusiems minėtų testų grės 2 000 svarų sterlingų bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius