Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kada bus sugrąžinti pinigai į Madeirą taip ir neišskridusiems turistams – neaišku

Jau pusę metų susigrąžinti pinigus už neįvykusias keliones į Madeirą besitikintys turistai kol kas maitinami pažadais. Lietuvos valstybinis turizmo departamentas (VTD) pranešė, jog ne kartą raštu ir telefonu kreipėsi į atsakingas Portugalijos institucijas, tačiau jokios informacijos apie pinigų susigrąžinimo procedūras iki šiol nėra gavęs.
Aukščiausia Madeiros viršukalnė – Ruivas
Aukščiausia Madeiros viršukalnė – Ruivas / 123rf.com nuotr.

Priminsime, jog istorija prasidėjo šiemet vasaros pradžioje, kai Portugalijos kelionių organizatorė „Qualispresenca“, teikianti paslaugas ir Lietuvoje, neįvykdė trijų iš eilės suplanuotų kelionių į Portugalijai priklausančią Madeiros salą. Vėliau įmonė pranešė nutraukianti kelionių pardavimus ir į Azorų salas.

Dėl to nukentėjo daugiau nei 100 atostogas Madeiroje planavusių, bet ten taip ir neišvykusių poilsiautojų iš Lietuvos. Kadangi oficiali kelionių organizatorės „Qualispresenca“ būstinė yra Portugalijoje, susigrąžinti sumokėtus pinigus turistams padeda VTD. Tiesa, naujienų kol kas nėra daug.

Praėjusią savaitę pranešta, kad, pagal VTD turimą informaciją, Portugalijos arbitražo komisija, skirta vartotojų ginčų nagrinėjimui, individualiai nagrinėja kiekvieną gautą turisto skundą ir asmeniškai informuoja prašymą pateikusį turistą bei „Qualispresenca“ apie priimtą sprendimą.

Siekdamas padėti Lietuvos turistams, VTD ne kartą raštu ir telefonu kreipėsi į Portugalijos kompetentingas institucijas, tačiau jokios informacijos apie pinigų susigrąžinimo procedūras iki šiol nėra gavęs. VTD kreipėsi į Lietuvos Respublikos ambasadą Londone, kad padėtų suorganizuoti susitikimą su Portugalijos kompetentingų institucijų atstovais, nurodoma Turizmo departamento puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius