Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai kurios Rusijos kelionių agentūros stabdo keliones į Turkiją

Toks sprendimas priimtas po to, kai antradienį Turkijos karinių oro pajėgų naikintuvai numušė Rusijos šturmo lėktuvą.
Turistų masiškai lankoma Pamukalė – unikali dėl gamtos darinių.
Turkija labai populiari kelionių kryptis tarp turistų iš Rusijos. / Godos Juocevičiūtės nuotr.
Temos: 3 Rusai Rusija Turistai

Lapkričio 24 d. Sirijoje, netoli sienos su Turkija, Turkijos karinių oro pajėgų naikintuvai numušė Rusijos šturmo lėktuvą „Su-24“. Abu lakūnai žuvo. 

Turkijos teigimu, karinis orlaivis pažeidė šalies oro erdvę – dėl to jis įspėtas 10 kartų per 5 minutes. Rusija tai neigia.

Nors kol kas nėra jokių oficialių duomenų, jog Turkijoje esantiems rusų ir kitų šalių turistams būtų nesaugu, kai kurios, keliones į Turkiją organizuojančios, Rusijos įmonės paskelbė stabdančios suplanuotas keliones ir naujų pardavimą.

Sprendimas priimtas siekiant užtikrinti savo klientų saugumą. Kadangi šiuo metu Turkijoje politinė situacija nėra stabili, baiminamasi, jog Rusijos turistai gali nukentėti. 

Antradienį tokią informaciją savo interneto puslapyje paskelbė vienas didžiausių Rusijos kelionių organizatorių „Natalie Tours“. Bendrovė poilsines keliones Turkijos kurortuose pardavinėjo ne tik Rusijos, bet ir Baltarusijos, Ukrainos ir Kazachstano rinkose.

„Natalie Tours“ atstovai nurodo, jog šis sprendimas priimtas siekiant užtikrinti savo klientų saugumą. Kadangi šiuo metu Turkijoje politinė situacija nėra stabili, baiminamasi, jog Rusijos turistai gali nukentėti. 

Dar vienos Rusijos rinkos lyderės, bendrovės „Tez Tour“ atstovai Rusijoje praneša, jog kol kas pardavinėja poilsines keliones į Turkiją. Vis dėlto kelionių agentams rekomenduota sekti situaciją ir, reikalui esant, reaguoti (nebeparduoti naujų kelionių – red. past.), pranešė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Savo ruožtu, Rusijos Valstybės Dūma antradienį dar kartą pateikė pasiūlymą uždrausti skrydžius Turkijoje.

Lietuvos kelionių organizatoriai į įvykius Turkijoje kol kas reaguoja ramiai ir pokyčių dėl suplanuotų ir naujų kelionių į šią turistinę šalį neplanuoja.

Rekomendacijų nevykti į Turkiją mūsų šalies piliečiams nepateikia ir Užsienio reikalų ministerija. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius