TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Karantinuotą Velso miestelį „užėmė“ laukiniai ožiai

Iš vaiduoklių miesto – į ožkų miestą. Taip būtų galima pajuokauti apie Landidną (Llandudno) Velse. Žmonėms likus namuose, gatvėms ištuštėjus, į jas atklydo laukinės kalnų ožkos ir ožiai.
Iš vaiduoklių miesto – į ožkų miestą. Taip būtų galima pajuokauti apie Landidną (Llandudno) Velse. Žmonėms likus namuose, gatvėms ištuštėjus, į jas atklydo laukinės kalnų ožkos ir ožiai. Landidnas, Velsas.
Laukiniai ožiai Landidne / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Llandudnas – nedidelis pakrantės miestelis, kurio gatvės jau kone tuštutėlės kelias savaites. Žmonės lieka namuose, bijodami užsikrėsti ar patys paskleisti koronavirusą.

Tokia ramybe miesto gatvėse pasinaudojo laukiniai gyvūnai. Į čia atklydo būrelis laukinių Kašmyro ožių, kurie paprastai laksto netoliese esančiose akmenuotose kalvose.

Tuščiose gatvėse gyvūnai pasinaudojo proga paskanauti gyvatvorių, pagulinėti ant žolės. Vietiniai juokavo, kad dėl ožių svarstė kreiptis į policiją, nes šie tarpusavyje nesilaikė rekomenduojamo 2 metrų atstumo. Pareigūnai išties pasirodė, ir patrulių mašina gyvūnus nuvijo.

Ir tai nebuvo tik vienkartinis įvykis. Po to, kai ožiai buvo pastebėti pirmąkart, gyvūnai grįžo atgal į miestą ir po kelių dienų. Socialiniuose tinkluose gyventojai dalijosi įspūdžiais, kad ožiai visai išdrąsėjo – kramsnojo ką norėjo, šokinėjo, laipiojo.

Miesto tarybos narys BBC aiškino, kad ožiai retkarčiais užklysdavo į miestelį ieškodami prieglobsčio, kai siausdavo stiprūs vėjai. Tačiau šįkart juos tikriausiai patraukė visiška tyla ir ramybė. „Jie yra smalsūs – ožiai tokie yra. Manau, jie domisi, kad vyksta – kaip ir visi kiti“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius