Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įspėjimas keliaujantiems į Slovėniją: šalį užliejo vanduo

Pastarosiomis dienomis Slovėnijoje siautusios liūtys užliejo didžiąją šalies dalį. Dėl kilusio potvynio ir nuošliaužų daugelyje rajonų sustojo transportas, keliai tapo nepravažiuojami. Keliautojai perspėjami būti atsargiais bei peržiūrėti savo kelionės planus, mat lieka neaišku, kiek dar laiko bus paralyžiuotas eismas šalyje, skelbia portalas RIA „Novosti“.
Potvynis
Potvynis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dėl gausaus lietaus, trukusio keletą dienų, Slovėnijoje patvino didžiausios Savos ir Dravos upės, išsiliejo iš kraštų ir Sočios, Savinjos ir daugelis kitų šalies upių. Velenjės miestas, kuriame po vandeniu skęsta per 400 namų  tapo visiškai atkirstas nuo pasaulio. Gelbėtojai skelbia, jog pavojuje atsidūrė ir Gorenskos rajonas, Vidurio Slovėnija, Podravska ir Adrijos pakrantė.

Po vandeniu atsidūrė daugelis šalies kelių, daugelyje vietų eismas neįmanomas ne tik dėl vandens, bet ir dėl vėjo nulaužtų šakų bei nuverstų medžių. Daugelyje Slovėnijos rajonų stringa elektros energijos tiekimas.

Šalies valdžia prašo gyventojų likti savo namuose, turistų – atsisakyti savo kelionės. Be to, atkreipiamas dėmesys, jog būtina virinti vandenį prieš jo vartojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius