Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliaujantiems iš Anglijos – tūkstantinės baudos

Jungtinėje Karalystėje vis dar įvestas griežtas karantinas, kuris riboja tarptautines keliones. Visgi, tai gyventojų nesustabdo – tūkstančiai jų kasdien renkasi ne tik darbines, bet ir turistines keliones. Jau nuo kovo 29 d. įsigalios dar griežtesnis nurodymas – visi, keliaujantys be rimtos priežasties, sulauktų net 5 000 svarų sterlingų (5,8 tūkst. Eur) baudos.
„Ryanair“
„Ryanair“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia BBC, jau kitą savaitę įsigaliosiančios griežtos kelionių taisyklės – dar vienas kovos būdas su karantino nepaisančiais šalies gyventojais.

Visi keliautojai oro uoste ar uoste privalės pateikti ne tik neigiamą koronaviruso testo dokumentą, bet ir kelionės deklaraciją, kurioje būtų nurodyta svari kelionės priežastis.

Skelbiama, kad griežtos baudos nebus taikomos, jei keleivis įrodys, jog keliauja darbiniais ar studijų tikslais, taip pat jei kelionei į kitą šalį dėl asmeninių priežasčių išties yra toji svari priežastis, pavyzdžiui, artimojo mirtis.

Sveikatos apsaugos ministras Mattas Hancockas tvirtino, kad tokios priemonės nors ir atrodo išties labai griežtos, tačiau yra būtinos. Europoje žaibiškai didėjant naujų užsikrėtimų skaičiui ir kalbant apie trečią koronaviruso bangą baiminamasi, kad toks pat likimas laukia ir JK, todėl privalu imtis veiksmų.

Kol kas JK sklandžiai einasi skiepijimas nuo koronaviruso, todėl nerimaujama, kad keliautojai gali į šalį įvežti naujų viruso atmainų, kas sulėtintų gyventojų skiepijimą.

Pagal dabartinį B.Johnsono pateiktą planą, anksčiausiai Anglijos, Škotijos ir Velso gyventojai tarptautines keliones galėtų pradėti planuoti nuo gegužės 17 d. Tačiau neoficialiais duomenimis, kaip rašo didieji šalies portalai, kelionių draudimas ir piniginės baudos gali išlikti iki pat birželio pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius