Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kelionių agentūra: poilsis Turkijoje šį rudenį – 3 kartus pigesnis nei anksčiau

Rudenį savaitė poilsio Sidės kurorte esančiuose 3–4 žvaigždučių viešbučiuose Turkijoje, su skrydžiu iš Vilniaus į abi puses, su maitinimu, baseinu, pirtimis ir sporto sale kainuoja vos nuo 159 eurų asmeniui, rašoma pranešime spaudai. O savaitės trukmės atostogos šeimai šį rudenį gali atsieiti net tris kartus pigiau nei prieš kelis metus, tikina kelionių agentūros atstovė.
Marmaris, Turkija
Turkija / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Turkija Kelionės

Toks kainų smukimas susijęs su gana sudėtingu sezonu Turkijos viešbučiams. Šį sezoną sulaukta tik labai mažai britų, vokiečių turistų, kurie anksčiau masiškai plūsdavo į Turkijos kurortus. Tiek Jungtinė Karalystė, tiek Vokietija Turkiją sezono metu buvo priskyrusi prie aukštos rizikos šalių, dėl to dalis viešbučių paskelbė užsidarantys dar rugpjūčio pabaigoje.

Visgi britai Turkiją nuo rugsėjo 22 d. išbraukia iš „raudonojo sąrašo“, tad dar tikimasi išaugusio šios šalies keliautojų srauto.

Kelionių agentūros „West Express“ atstovė Laura Šepetienė teigia, kad savaitės trukmės atostogos šį rudenį Turkijoje 4 asmenų šeimai kainuoja vos 640 eurų (su maitinimu, spa, viešbučio pramogomis, skrydžiu į priekį ir atgal bei transporto paslaugomis šalyje).

Jos skaičiavimu, prieš tris metus už savaitę atostogų tokiame viešbutyje būtų reikėję mokėti ne mažiau 1800 eurų.

Skrydžius į Turkiją organizuojančios bendrovės „Tiketa Tour“ atstovės Linos Švedarauskaitės teigimu, specialių kainų politiką taiko patys viešbučiai.

123rf.com nuotr./Sidė, Turkija
123rf.com nuotr./Sidė, Turkija

„Viešbučių grandinės pradėjo įgyvendinti dar aktyvesnę kampaniją, siekiant susigrąžinti turistų srautus rudenį, todėl kelionių kainos sumažėjo iki neregėtų. Prie tokios kampanijos jungiasi vis nauji viešbučiai, taip išreikšdami solidarumą su kitais ir palaikydami savo šalies ekonomiką“, – pranešime spaudai cituojama ji.

Rudenį ir kiti Lietuvos kelionių organizatoriai įvairiuose kurortuose žada gerokai mažesnes kainas nei vasaros sezono metu.

"Labai gerų kainos atžvilgiu pasiūlymų yra Turkijos kurortuose – 5 žvaigždučių savaitės trukmės atostogos kainuos nuo 300 eurų. Savaitės trukmės atostogos Egipte, 4–5 žvaigždučių viešbutyje kainuos nuo 450 eurų. Kiek daugiau kainuos atostogos tolimesnėse šalyse – Portugalijoje, Ispanijoje, Tenerifėje“, – prieš kurį laiką 15min teigė „Novaturo“ marketingo ir viešųjų ryšių projektų vadovė Dovilė Zapkutė.

123rf.com nuotr./Turkija
123rf.com nuotr./Turkija

„Šiuo metu 7 nakvynių trukmės atostogas galima įsigyti nuo 199 eurų. Lyginant kelionių kainas, jos nuo 2019 metų nėra pakilusios, kai kuriais atvejais – net ir mažesnės“, – taip pat tikino Inga Aukštuolytė, „Tez Tour“ Ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė.

Daugiau apie geriausius pasiūlymus šį rudenį skaitykite čia: Kur vykti rudenį, kad būtų šilta ir gerai? Geriausi variantai, kur nuskristi tiesiogiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius